Crna kronika

VIDEO Pogledajte privođenje Ajlina Ića Ahmića

VIDEO Pogledajte privođenje Ajlina Ića Ahmića

U velikoj međunarodnoj akciji 'Šetač', koja se provodi na području Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH, dosad je uhićeno više od 50 osoba te je zaplijenjeno više od 350 kilograma droge.

Podsjetimo, akcija u kojoj glavnu riječ vodi USKOK, usmjerena je na pripadnike narko miljea i sudionike organiziranog kriminala, a u Hrvatskoj se akcija, osim u Dubrovniku, provodi i u Zagrebu.

– U tijeku je akcija međunarodnog karaktera na rasvjetljavanju teških oblika organiziranog kriminala u pogledu nelegalne trgovine drogom. Jedna policija u regiji ne može ništa sama učiniti. Ukoliko kriminalci ne poznaju granice, zašto bismo mi? – izjavio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radoslav Jovičić u Beogradu, gdje sudjeluje u radu 4. Regionalne konferencije ministara unutrašnjih poslova i ministara pravosuđa o temi "Borba protiv organiziranog kriminala, korupcije i unapređenje pravosudne suradnje u regiji jugoistočne Europe".

– U četiri zemlje slobode je lišeno više od 50 osoba koje se smatra članovima organizirane kriminalne grupe koja se bavila trgovinom narkoticima, a zaplijenjeno je više od 350 kilograma skunka i pola kilograma heroina, kao i veća količina minsko-eksplozivnih sredstava i ilegalnog naoružanja -izjavila je glasnogovornica MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja.

Šoja je objasnila kako je istraga započela prije nekoliko mjeseci, a danas je rezultirala desetinama pretresa na području zemalja obuhvaćenih akcijom, uključujući i Hrvatsku.
O detaljima ove velike zajedničke akcije policija zemalja regije izvijestilo je u priopćenju za javnost i Tužiteljstvo BiH.

– Tužiteljstva i policije zemalja regije realizirali su do sada najveću zajedničku akciju u borbi protiv međunarodnog krijumčarenja opojnih droga. U aktivnostima sudjeluje više stotina policijskih službenika koji istovremeno i koordinirano rade u četiri države. Lišeno je slobode više desetina osoba, od čega je u BiH uhićeno 18 osumnjičenih, a jedan osumnjičeni iz BiH, lišen je slobode na teritoriju Republike Srbije – navodi se u priopćenju.

– Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal, korupciju i terorizam, Tužiteljstva BiH, na području BiH provode se združene aktivnosti policijskih djelatnika Sipe i MUP-a RS. Na terenu djeluje više desetina policijskih službenika, koji su na području Sarajeva, Banje Luke, Istočnog Sarajeva, Bileće, Stoca, Trebinja, Ljubuškog i drugim lokacijama, uhitili 18 osumnjičenih, a u tijeku su pretresi na više lokacija. Uhićene osobe osumnjičene su za organizirani kriminal, neovlašten promet opojnih droga, kao i druga teška kaznena djela. U pretresima je otkrivena i zaplijenjena veća količina oružja i eksploziva – stoji u prioćenju.

U Srbiji se policijska akcija zove "Grom". Kako javlja B92, do sad je ondje u sklopu akcije koja je dio velike regionalne suradnje uhićeno 14 osoba.

Bosanskohercegovački mediji javljaju kako je u sklopu akcije "Svitanje" jučer uhićeno sedam osoba s područja Zenice, Busovače i Šipova, osumnjičenih za trgovinu drogom i oružjem. Zasad nije poznato je li ta akcija povezana s akcijama u Hrvatskoj.

U Crnoj Gori je vezano uz drogu i oružje provedena akcija "Moreuz". Kako javljaju podgoričke Vijesti, policija je prekjučer zaplijenila veliku količinu oružja i droge. Jedna je osoba uhićena. Zasad nije poznato je li i ova akcija dio velike međunarodne akcije u koju je uključena i Hrvatska.

http://youtu.be/7CXyl5053Sg

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist