Crna kronikaUrednički izbor

PRESUDA ZA RAZBOJNIŠTVO U PETAK Katušić priznao krivnju, Hadžić se ne osjeća krivom

PRESUDA ZA RAZBOJNIŠTVO U PETAK Katušić priznao krivnju, Hadžić se ne osjeća krivom

Suđenje Antunu Katušiću i Saneli Hadžić za pljačku u Zračnoj luci prilikom koje je otuđen dnevni utržak Duty free Shopa, tj. 100 tisuća eura započelo je ovog utorka na Županijskom sudu u Dubrovniku, a presuda će biti donesena ovog petka u 11 sati.

Ovo utorka u sudnici Antun Katušić istaknuo je kako se osjeća krivim za razbojništvo u Zračnoj luci naglasivši kako je bio u izrazito delikatnoj životnoj situaciji te kako ne bi ni u koga upirao prstom. Njegova pomagačica Sanela Hadžić rekla je kako se ne osjeća krivom za krađu u Zračnoj luci rekavši kako je točno da je radila u Dubrovniku te da je u Grad došla zbog svog muža te da nije znala za oružje koje je pronađeno.

Antunu Katušiću odvjetnik je Dragan Pištalo, a Saneli Hadžić Srđ Jakšić.

Podsjetimo, pljačka u Zračnoj luci dogodila se u jutarnjim satima 21. listopada 2019. Dvojica naoružanih muškaraca, na motoru, oduzeli su veću količinu novca od zaštitara Zračne luke koji su ga prenosili, a sve se odvilo nekih 15-ak metara udaljenosti od aerodromske policije. Tri dana nakon otac i sin, Antun i Antonio Katušić iz Gabrila uhićeni su, dovedeni pred Državno odvjetništvo gdje im je sudac istrage odredio tridesetodnevni pritvor. 21. studenog sudac istrage još jednom je dvojcu produljio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od ometanja istrage na način da bi sakrili ili uništili dokaze i tragove koji su važni za kazneni postupak.

Kako su tada izvijestili iz DORH-a, postojala je osnovana sumnja da je 45-godišnji okrivljenik s nepoznatom osobom u Dubrovniku otuđio motocikl, a potom zajedno s 22-godišnjim okrivljenikom i nepoznatom osobom, uz prijetnju pištoljem od zaštitara Zračne luke Dubrovnik uzeli torbu u kojoj se nalazilo 692.000,00 kuna, oštetivši Zračnu luku Dubrovnik za navedeni iznos. Za Katušićevog sina Antonia u međuvremenu je doneseno rješenje o obustavi istrage zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva budući da nije utvrđena osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo razbojništva, a nepoznata osova identificirana je 29. siječnja. Riječ je o 40-godišnjoj državljanki BiH Saneli Hadžić kojoj je također bio određen istražni zatvor. Podsjetimo, prema izvještaju DORH-a, Katušića i Hadžić se tereti da su tijekom listopada 2019. godine po prethodnom dogovoru da uz prijetnju oružjem uzmu novac, počinili navedena kaznena djela, pri čemu mu je okrivljenica htjela pomoći u počinjenju kaznenog djela razbojništva na štetu pravne osobe.

Tereti ih se da su zajedno došli u Dubrovnik radi stvaranja uvjeta i podjele uloga u činjenju naznačenog kaznenog djela te je okrivljenica dovela osobu iz Bosne i Hercegovine, za sudjelovanje u činjenju planiranog kaznenog djela. Prethodno je okrivljenik uzeo motocikl za kojeg je znao da je otuđen kako bi ga koristio za počinjenje kaznenog djela. Dvoje državljana Bosne i Hercegovine su 21. listopada 2019. na motociklu, uz prijetnju oružjem, od djelatnika pravne osobe uzeli novac u vrijeme dok je okrivljenik pratio događaj i bio spreman u slučaju potrebe pomaganja u bijegu. Okrivljenica je, nakon počinjenja kaznenog djela, u objektu u Dubrovniku u kojem je boravila do 24. listopada 2019., koji je poslužio za skrivanje oružja kojim je počinjeno kazneno djelo, 25. siječnja 2020. došla u Dubrovnik kako bi odnijela oružje skriveno u sobi koju je prethodno koristila, no u tome su ju spriječili policijski službenici koji su u skrivenom prostoru pronašli dva pištolja s pripadajućim spremnikom i streljivom.

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist