Kultura

VIDEO Ovo su Tišljarićeve premijere za 2019.

Kazalište Marina Držića pohvalilo se premijernim naslovima za 2019. godinu, ali i novim vizualnim identitetom.

Teatar je, podsjetimo, u novu godinu pod vodstvom ravnatelja Paola Tišljarića koji je istaknuo kako su tijekom narednih mjeseci planirane premijere: ‘Blizanke’ prema motivima iz romana Ericha Kästnera u režiji Lee Anastazije Fleger, ‘Nemreš pobjeć od nedjelje’ Tene Štivičić u režiji Marine Pejnović, ‘Suton’ Iva Vojnovića u režiji Ivice Boban, ‘Adam i Eva’ Miroslava Krleže u režiji Helene Petković, ‘Alkestida’ prema Euripidu u prijevodu i autorskoj adaptaciji Lade Kaštelan i režiji Livije Pandur te ‘Bajka o baki Mokoš’ u režiji Srđane Šimunović.

Glasnogovornik KMD-a Žarko Dragojević nadodao je kako je novi vizualni identitet kazališta predstavljen već prilikom izdanja repertoarne knjižice i povodom prve premijere u 2019. (‘Ne plaćamo, ne plaćamo!’ Daria Foa u režiji Ivice Kunčevića) te kako je riječ o autorskom radu Maji studija, točnije grafičkog dizajnera Luke Predragovića. Suradnja je također ostvarena s video producentom Miranom Brautovićem koji stoji iza tvrtke ‘Palm Productions’ i potpisuje trailer repertoarne godine. U njemu se pojavljuju glumci umjetničkog ansambla KMD-a Srđana Šimunović, Nika Lasić i Bojan Beribaka.

Promjene u radu profesionalne kazališne kuće na krajnjem jugu su već sad vidljive i u prva 2 mjeseca ove godine rezultati su skoro sve rasprodane izvedbe na rasporedu KMD-au, uvođenje online prodaje putem sustava ulaznice.hr te nova web stranica www.kmd.hr, navode iz KMD-a.

Uz spomenute naslove u narednim mjesecima dubrovački teatar će ugostiti kolege iz Kazališta Moruzgva / ‘Brodolomke’, Glumačku družinu Histrion / ‘Famozna’, Kazalište Trešnju / ‘Snježna kraljica’ te predstavu / koncert ‘Dream of Life’ u izvedbi Senke Bulić.

Pročitajte još

‘ZANESENOST SLIKANJA TUŠEM’ Izložba koja potvrđuje dobre odnose Hrvatske i Kine

Dulist

‘PROROČICA’ Predstavljanje zbirke pjesama Slavke Jurić

Dulist

Simfonijski orkestar HRT-a i udaraljkaš Simon Rubin za kraj jubilarnih Igara

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija