Sport

VIDEO/ NITKO NIKAD PRIJE Ante Tomić dvaput za redom MVP mjeseca

Ante Tomić

Dubrovčanin Ante Tomić izabran je za najkorisnijeg igrača Eurolige u mjesecu ožujku, što je drugi mjesec za redom da mu se ta titula dodjeljuje.

Centar hrvatske reprezentacije i FC Regal Barcelone ovim je ostvario povijesni uspjeh, jer nitko u oko 10 godina dugačkoj povijesti tog izbora nije dvaput u istoj sezoni izabran za MVP-a, posebno ne dvaput zaredom. Potkraj prošle sezone bio je i u najboljoj petorci kompletne sezone.

Katalonci su u ožujku ostvarili omjer 4-0, a u dvije sezone, otkad je Tomić u momčadi, u Top-16 su ostvarili 24 pobjede u nizu! I dok je u veljači igrao dosta, u ožujku je za 25 posto manje vremena na parketu ostvario ne puno slabiji učinak.

U svakoj od četiri pobjede Tomić je bio najkorisniji igrač svoje momčadi po indeksu uspješnosti, iako je igrao prosječno samo 22 minute postizao je prosječno 14 koševa i osam skokova. U veljači je u tri utakmice prosječno ubacivao 22 koša, imao 9,3 skoka te sjajan šut iz igre od 74 posto.

U ožujku je prvo u pobjedi 93:73 nad Fenerbahče Ulkerom gađao 8-9 za dva i ubacio je 19 poena. Tjedan dana kasnije Barca je svladala branitelja naslova Olympiacos 70:58, a Tomić je ostvario 14 koševa i 11 skokova. Na gostovanju kod Unicaje (61:77) Hrvat je za samo 17 minuta igre ostvario 12 koševa i 10 skokova, a na kraju je u domaćoj pobjedi 84:62 nad Panathinaikosom ubacio 11 poena, uz devet skokova, dva dodavanja, krađu i blokadu za 20 minuta igre.

Izvor: HRT

Pročitajte još

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist