Aktualno

VIDEO/NAKON POLA GODINE ‘Bourbon’ napokon otvoren za promet

Ulica bana Josipa Jelačića, poznatija kao Bourbon, ove je srijede ujutro u 8 sati, nakon punih šest mjeseci, ponovno otvorena za promet. Kako su ovog utorka izvijestili iz Gradske uprave, ulica je otvorena zbog prestanka opasnosti od urušavanja te je promet pješacima i motornim vozilima ovim dijelom ulice dozvoljen.  Na predjelu koji je bio ponajviše oštećen, poviše gradilišta zgrada kod Grawea, nanesen je novi sloj asfalta.

Podsjetimo, ulica je bila zatvorena još početkom svibnja zbog opasnosti urušavanja zbog iskopavanja na gradilištu privatnog investitora koje se nalazi ispod same ulice. 10. svibnja, kako je DuList i izvijestio, zavladala je u Bourbonu prava panika jer je došlo do oštećenja vodovodne cijevi u trupu ceste zbog čega je njezino urušavanje bilo samo pitanje trenutka. Grad Dubrovnik tada je donio odluku o zabrani prometo­vanja te slučaj prijavio Građevinskoj inspekciji. Već 11. svibnja arhitekt Zvo­nimir Franić napravio je vještvo na gra­dilištu prilikom kojeg je utvrdio ošteće­nje trupa ceste te je ono bilo upućeno Državnom odvjetništvu.

Posljednje konkretne informacije o kojima je DuList pisao u svibnju govorile su kako će, prema mišljenju stručnjaka, Bourbon biti zatvoren i do godinu dana. Ipak, u međuvremenu se među stanarima ove ulice počelo šuškati kako će se ulica sanirati tek za dvije godine kada se druga zgrada kod Grawea dovrši.

Kako ove srijede izgleda otvoreni Bourbon, pogledajte u našoj fotogaleriji i videu.

Pročitajte još

71. IGRE Milanović stiže u Porat na Otvaranje

Dulist

SVEČANO OTVARANJE IGARA Ugostiteljski objekti rade dulje

Dulist

MLADA UMJETNICA ANDREA VUKOJA Želja mi je pronaći atelje za moj kreativni nered

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija