Kultura

VIDEO/NA ME POGLED TVOJ OBRATI Vrhunska klapska večer u Čilipima

Dvadeseti tradicionalni susret klapa pod nazivom ‘Na me pogled tvoj obrati’ održan je ove subote navečer u Domu kulture u Čilipima. Klape su prvotno trebale nastupiti na trgu, ali zbog najave nepovoljnih vremenskih uvjeta, susret je premješten u prostorije Doma. Tu su brojni ljubitelji klapske pjesme uživali u nastupu klapa Čilipi, ZL Dubrovnik, Cavtajke, Skontradura, FA Linđo, Vežilice, Kola fjaka, Amfora i Ragusavecchia. Drugu večer na ljetnoj pozornici u Cavtatu nastupit će Klapa Šufit.

Podsjetimo, susret klapa ‘Na me pogled tvoj obrati’ održava se od 2000. godine. Pokrenula ga je cavtatska klapa Ragusavecchia i u relativno kratkom trajanju izrastao je u jednu od najkvalitetnijih priredbi takve vrste u Hrvatskoj, na kojeg se klape vrlo rado odazivaju kako zbog prijateljske i domaćinske atmosfere za koju se pobrinu članovi klape Ragusavecchia, tako i zbog jedinstvenog scenskog prostora i prekrasne publike, koja zna prepoznati i uživati u vrhunskoj dalmatinskoj klapskoj pjesmi.

Pokrovitelji događaja su TZ Općine Konavle, Općina Konavle te Dubrovačko-neretvanska županija.

Tko je sve uživao u klapskoj pjesmi, provjerite u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

KNJIGA POEZIJE Otkrijte ‘Zaljubljenu dušu’ Alde Merini

Dulist

DSO I LAUS AKADEMIJA NAJAVLJUJU KONCERT Enigma Ivan Mane Jarnović

Dulist

PREMIJERA Alkestida Livije Pandur otvorila novu kazališnu sezonu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija