Kultura

VIDEO/NA ME POGLED TVOJ OBRATI Vrhunska klapska večer u Čilipima

Dvadeseti tradicionalni susret klapa pod nazivom ‘Na me pogled tvoj obrati’ održan je ove subote navečer u Domu kulture u Čilipima. Klape su prvotno trebale nastupiti na trgu, ali zbog najave nepovoljnih vremenskih uvjeta, susret je premješten u prostorije Doma. Tu su brojni ljubitelji klapske pjesme uživali u nastupu klapa Čilipi, ZL Dubrovnik, Cavtajke, Skontradura, FA Linđo, Vežilice, Kola fjaka, Amfora i Ragusavecchia. Drugu večer na ljetnoj pozornici u Cavtatu nastupit će Klapa Šufit.

Podsjetimo, susret klapa ‘Na me pogled tvoj obrati’ održava se od 2000. godine. Pokrenula ga je cavtatska klapa Ragusavecchia i u relativno kratkom trajanju izrastao je u jednu od najkvalitetnijih priredbi takve vrste u Hrvatskoj, na kojeg se klape vrlo rado odazivaju kako zbog prijateljske i domaćinske atmosfere za koju se pobrinu članovi klape Ragusavecchia, tako i zbog jedinstvenog scenskog prostora i prekrasne publike, koja zna prepoznati i uživati u vrhunskoj dalmatinskoj klapskoj pjesmi.

Pokrovitelji događaja su TZ Općine Konavle, Općina Konavle te Dubrovačko-neretvanska županija.

Tko je sve uživao u klapskoj pjesmi, provjerite u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

VIDEO/HOMMAGE VELIKOM VOJNOVIĆU Dođite na Stradun, teatar je ponovno otvoren!

Ne propustite virtualno otvaranje izložbe ‘Brodolom Mijoka – probuđena tajna murterskog mora’

Dulist

HOMMAGE VOJNOVIĆU Dohode ‘Glumci Gradu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija