Sport

VIDEO/Mnoštvo judaša okupilo se na prvom Memorijalnom turniru u spomen na Mateu Knego

VIDEO/Mnoštvo judaša okupilo se na prvom Memorijalnom turniru u spomen na Mateu Knego

U tijeku je prvi Memorijalni turnir u judu ‘Matea Knego’ u spomen na tragično preminulu župsku judašicu koji se održava u sportskoj dvorani OŠ Župa dubrovačka. Riječ je o turniru za uzrast od 10, 12, 14 i 16 godina na koji se odazvalo mnoštvo djece, a organizira ga Judo klub Župa dubrovačka i Zajednica sportova Župe dubrovačke u suradnji s Općinom. Na samom otvorenju turnira okupljenima se obratio Matein otac Stijepo Knego.

-Ona bi vam sve ovo stostruko vratila. Stalno se vraćala s brojnim medaljama. U ime obitelji želim zahvaliti najprije Ivu Oberanu, Judo klubu Župa dubrovačka, Zajednici sportova Župe dubrovačke, Općini Župi dubrovačkoj, a nadasve trenerima i vama djeco što ste se odazvali da nam ovaj dan učinite još boljim. Nadam se da ćete dogodine doći u još većem broju na ovaj turnir – rekao je Knego.

Podsjetimo, Matea Knego rođena je 1. travnja 1999., a tragično je preminula 4. travnja 2015. godine nakon svoga 16. rođendana. Judom se počela baviti sa sedam godina te je bila članicom Judo kluba Dubrovnik 1966, a od 2010. do smrti nastupala je za Judo klub Župa dubrovačka. Ostvarila je brojne prestižne rezultate na domaćim i međunarodnim judo natjecanjima, a na Prvenstvu Hrvatske za kadete dva je puta osvojila drugo mjesto. Osvojila je ukupno 80 medalja od čega je njih čak 50 bilo zlatnih.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist