Aktualno

VIDEO MALI IZDRŽLJIVI AUTO ‘Fićom’ do Zračne luke? Nema problema!

VIDEO MALI IZDRŽLJIVI AUTO 'Fićom' do Zračne luke? Nema problema!

Zastava 750 jedan je od simbola nekadašnje Jugoslavije, a ovaj simpatični autić i do dan danas može se vidjeti na gradskim ulicama diljem zemlje. Poznatiji po svom nadimku ‘fićo’, Zastava 750 nekada je bila među najprodavanijim automobilima, a neki će kazati kako ga je ipak pregazilo vrijeme.

No, među tima nisu njihovi vlasnici, ljubitelji ovog limenog ljubimca, koji stalno ističu i njegove prednosti!

Jedan od njih je i korisnik  YouTubea Ivan Burin, koji je u četverominutnom videu pokazao kako ovaj bezvemenski auto itekako može ‘potegnuti’ – pa je tako snimio i u dobrom društvu odvozio cijeli put od grada do Zračne luke Dubrovnik! Dodajmo još i kako je ZL Dubrovnik dvadesetak kilometara udaljena od Dubrovnika…

Zastava je počela s proizvodnjom ovog modela 1955. po licenci Fiat 600, i proizvodnja je trajala do 1985. godine. Prvo je proizveden 600D, s motorom od 633ccm, kao pokusna verzija u sklopu suradnje Fiat – Zavodi Crvena Zastava u Jugoslaviji 1962. godine počinje serijska proizvodnja Zastave 750, automobila gotovo identičnog kao Fiat 600D, kao simbol poslijeratnog talijanskog ekonomskog napretka.
U tom trenutku produktivnost i tehnološki razvoj u tvornici Zastava identičan je Fiatovim pogonima. Razlike nastaju 1970. godine, kada Fiat prestaje s proizvodnjom ovog modela.

A tu je i video:

 

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist