AktualnoUrednički izbor

VIDEO Libertas testira ‘harmoniku’ na relaciji Gruž – Pile

VIDEO Libertas testira 'harmoniku' na relaciji Gruž - Pile

Javni gradski prijevoznik Libertas ovog petka na dubrovačkim prometnicama testira zglobni autobus marke Mercedes, koji je sinoć stigao iz Splita. Probne vožnje će autobus obavljati tijekom današnjeg dana na relaciji Gruž – Pile i obratno. Namjera ovog testiranja, navode iz Libertasa, je još jednom provjeriti sve paramere kako prometnog sustava Dubrovnika tako i mogućnosti ovog tipa autobusa.

Inače, dužine 18 metara, autobus raspolaže kapacitetom od 41 sjedećeg i 107 stajaćih mjesta. Zbog svog kapaciteta i efekta ‘3 u 1’, uvođenje u promet ovog tipa autobusa imat će utjecaj na smanjenje broja autobusa koji su do sada pristizali na područje Pila i kontaktne zone te time i smanjenje prometnih gužvi, navode iz Libertasa.

Treba podsjetiti kako je Libertas početkom listopada sklopio ugovor o operativnom leasingu za nabavku prva tri gradska niskopodna zglobna autobusa za potrebe organizacije prijevoza gostiju s brodova na kružnim putovanjima, ali i druge potrebe Libertasa u gradskom prometu. Prva tri vozila koja će se ovim putem nabaviti su MAN Lion’s City G Euro niskopodni zglobni autobusi, a rok isporuke je 90 dana od dana potpisivanja ugovora. Prve harmonike pojedinačne cijene 2,1 milijun kuna mogu se očekivati u Dubrovniku početkom siječnja 2020. godine.

Planirana je nabava i dodatna tri autobusa, tako da će vozni park Libertasa raspolagati s ukupno šest ‘harmonika’.

 

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist