Grad

VIDEO/KAOS NA STANICI NA ŽIČARI Mora li netko poginuti da bi se reagiralo?

Na autobusnoj stanici na donjoj postaji Žičare stanje je kaotično iz dana u dan, a ništa bolje nije ni ove subote budući da se stvorio popriličan red za Žičaru koja vozi na Srđ.

To i ne bi bilo toliko strašno da ostali prolaznici, zbog ‘mora ljudi’ koji čekaju na pločniku, ne moraju hodati po cesti kako bi ih zaobišli, što itekako ugrožava sigurnost prometa, odnosno samih pješaka. Na to je upozorio i naš čitatelj koji nam je poslao i video današnjeg stanja.

-Mora li netko poginuti da bi se reagiralo? Ovo je stanje svaki dan na ovoj autobusnoj stanici, kad će netko reagirati, do kad će se igrati životima ljudi? – pita se naš čitatelj.

Inače, ništa bolje stanje nije ni kad je riječ o zaustavljanju na autobusnoj stanici. Naime, osim što se na ovoj stanici na Pločama zaustavljaju Libertasovi autobusi, za koje je stajalište i namijenjeno, istom se za iskrcaj ili ukrcaj putnika služe i bojni drugi – od turističkih autobusa, preko kombija do taksija koji na stanici Žičare često iskrcavaju svoje putnike. Treba spomenuti kako je Grad Dubrovnik u travnju ove godine dozvolio zaustavljanje turističkih autobusa koji dovoze ili odvoze goste koji koriste usluge žičare za prijevoz do Srđa. Sve to itekako stvara kaos na Pločama, česta su zagušenja u prometu, a o ugrožavanju sigurnosti svih sudionika u prometu ne treba niti govoriti.

Pročitajte još

Obnovljen sportski teren na Gorici svetog Vlaha

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ovako će izgledati Sanitatova garaža s 400 mjesta u Starčevićevoj ulici

Dulist