Grad

VIDEO/KAMION SE ZABIO U KUĆU ‘Sredstva za smirenje postala su doručak i ručak svih stanara Solinske’

VIDEO/KAMION SE ZABIO U KUĆU 'Sredstva za smirenje postala su doručak i ručak svih stanara Solinske'

Stanari iz Solinske ulice poručuju: ‘Građevinski teror se nastavlja’. Naime, kamion s građevinskim otpadom u četvrtak je udario u jednu od kuća u ovoj ulici.

-Nastavkom gradnje u Solinskoj ulici i nakon ukazivanja na bezbrojne neispravnosti i nelegalnosti oko toga, danas je poprimilo još veće razmjere. Nakon uništavanja dviju kuća susjednih gradilištu, danas je stradala i prva kuća u ulici. Kamion pun građevinskog otpada (kamenih gromada) se zabio u kuću i otišao parkirati na autobusnu stanicu pored Ine, kako policija ne bi mogla napraviti valjani očevid – ističu stanari. Događaj su snimili jer kako isitču, već danima moraju dežurati kako bi ‘zaštitili svoju pokretnu i nepokretnu imovinu’.

-Policija je obavila kakav-takav očevid i zaključak svega je da će materijalna šteta biti nadoknađena. A tko će nama nadoknaditi naše narušeno mentalno zdravlje od svih stresova koje doživljavamo već dva mjeseca?! Jedan od vlasnika kuće je visokotlakaš. Je li potrebno da čovjeku srce otkaže od stresova i briga već dva mjeseca?! Sredstva za smirenje postala su doručak i ručak svih stanara ulice dva mjeseca već. A očito nas institucije puštaju da uzmemo stvari u svoje ruke i tako do kraja uništimo svoje živote i živote naših obitelji – naglašavaju i dodaju:

-Jučer, dok su stanarke na ulici štitile svoju imovinu od ‘građevinskog agresora’ radnici gradilišta (izvođača radova Crivac d.o.o) su ih uznemiravali dobacivanjem prostota i izrugivanjem te su ih snimali i slikavali mobitelima, iako su im rekle da prestanu. Nastavili su unatoč opomenama. Svemu tome svjedočili su i komunalni redari koji nažalost ni ovaj put nisu mogli ništa, kao manje-više ni do sada – kažu.

O svemu su obavijestili gradonačelnik, kao i dosad.

-I dalje uzaludno čekamo sve pozvane institucije, kao i Mata, da izađu na teren – ističu stanari Solinske ulice.

 

Pročitajte još

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist