Natrag
20.4.2019 22:27

facebook

twitter

google

rss

dulist

Video instalacije Zorana Marinovića na Giacomettijevoj izložbi u Zagrebu

20.9.2016 @ 21:05 Dulist Kultura

Podijelite:

Zagrebačka publika od ove će srijede, 21. rujna u Umjetničkom paviljonu moći vidjeti radove Alberta Giacomettija, a među njima i čuvenog ‘Čovjeka koji hoda’.

No zanimljivo je istaknuti kako će posjetitelje dočekati i video instalacije u prostoru dubrovačkog ratnog foto reportera Zorana Marinovića. Naime, kako donosi Večernji list na velikim platnima posjetitelje će dočekati četiri videa, među kojima i tri samog Marinovića koji se tiču rata u Kongu, rata u Siriji s naglaskom na izbjeglice, ali i uništenja kulturnog blaga u Siriji.

– Publika će moći vidjeti i uništenje muzeja u Palmiri koji je čuvao umjetnine nastale u 13. stoljeću prije Krista – istaknula je Jasminka Poklečki Stošić, ravnateljica Umjetničkog paviljona i autorica ove izložbe.

Posjetitelji će u Umjetničkom paviljonu imati jedinstvenu priliku vidjeti Giacomettijeva djela posuđena iz francuske Fundacije Maeght – dvadesetak crteža, isto toliko litografija te skulpture, među kojima je svakako najčuvenija ‘Čovjek koji hoda’ – amblematsko remek-djelo koje do danas, ističu iz Umjetničkog paviljona, drži prvo mjesto na ljestvici najskupljih skulptura. Naime, riječ je o djelu koje je prije nekoliko godina na Sothebysovoj aukciji u Londonu prodano za 104 milijuna dolara!

 

Foto: print screen/zoranmarinovic.com

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana