Aktualno

VIDEO Imamo potencijal za ekološke investicije

VIDEO Imamo potencijal za ekološke investicije

Za vrijeme jučerašnje plenarne sjednice u Strasbourgu, europarlamentarac Oleg Valjalo sudjelovao je u raspravi o ekološkim inovacijama, rastu i radnim mjestima kroz politiku okoliša.

Tijekom svojih obraćanja Europskom parlamentu, hrvatski zastupnik Oleg Valjalo već je nekoliko puta naglašavao važnost inovacija za rast i radna mjesta u čitavoj Europskoj uniji.
Izvješće kolegice Karin Kadenbach o ekološkim inovacijama za rast i radna mjesta kroz politiku okoliša, prema Valjalovom mišljenju, predlaže na učinkovit način da se okrenemo inovacijama u jednom važnom području ljudske djelatnosti, a to su ekološke inovacije koje su u našem vremenu presudne za stvaranje pametnog i održivog rasta te konstantnog ulaganja u nova radna mjesta.

"Prepoznajem silan potencijal koji i Hrvatska ima u ovom području i duboko se nadam da ćemo i mi znati na pravi način prepoznati važnost gospodarske koristi u području ekoloških inovacija, osobito u malom i srednjem poduzetništvu u kojemu postoje očite mogućnosti za nove specijalizirane poslove u ovoj domeni." – istaknuo je Valjalo u svom govoru.

Također, zastupnik je spomenuo kako u teškom ekonomskom trenutku u kojemu se nalaze mnoge zemlje Europske unije, osobito one na istoku i jugu, ekološke inovacije i ulaganje u obnovljive izvore energije predstavljaju osvježenje koje trebamo svesrdno podržati. O tome je, prisjetio je Valjalo kolege zastupnike, vrlo nedavno govorio rumunjski izvjestitelj Victor Bostinaru u svom izvješću o Kohezijskom fondu Europske unije.
U znak podrške, zastupnik Valjalo čestitao je kolegici Kadenbach na kvalitetnom izvješću koje, po njegovom mišljenju, zadaje dobar pravac strategiji pametnog, stabilnog i održivog razvoja.

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist