Aktualno

VIDEO Imamo potencijal za ekološke investicije

Za vrijeme jučerašnje plenarne sjednice u Strasbourgu, europarlamentarac Oleg Valjalo sudjelovao je u raspravi o ekološkim inovacijama, rastu i radnim mjestima kroz politiku okoliša.

Tijekom svojih obraćanja Europskom parlamentu, hrvatski zastupnik Oleg Valjalo već je nekoliko puta naglašavao važnost inovacija za rast i radna mjesta u čitavoj Europskoj uniji.
Izvješće kolegice Karin Kadenbach o ekološkim inovacijama za rast i radna mjesta kroz politiku okoliša, prema Valjalovom mišljenju, predlaže na učinkovit način da se okrenemo inovacijama u jednom važnom području ljudske djelatnosti, a to su ekološke inovacije koje su u našem vremenu presudne za stvaranje pametnog i održivog rasta te konstantnog ulaganja u nova radna mjesta.

"Prepoznajem silan potencijal koji i Hrvatska ima u ovom području i duboko se nadam da ćemo i mi znati na pravi način prepoznati važnost gospodarske koristi u području ekoloških inovacija, osobito u malom i srednjem poduzetništvu u kojemu postoje očite mogućnosti za nove specijalizirane poslove u ovoj domeni." – istaknuo je Valjalo u svom govoru.

Također, zastupnik je spomenuo kako u teškom ekonomskom trenutku u kojemu se nalaze mnoge zemlje Europske unije, osobito one na istoku i jugu, ekološke inovacije i ulaganje u obnovljive izvore energije predstavljaju osvježenje koje trebamo svesrdno podržati. O tome je, prisjetio je Valjalo kolege zastupnike, vrlo nedavno govorio rumunjski izvjestitelj Victor Bostinaru u svom izvješću o Kohezijskom fondu Europske unije.
U znak podrške, zastupnik Valjalo čestitao je kolegici Kadenbach na kvalitetnom izvješću koje, po njegovom mišljenju, zadaje dobar pravac strategiji pametnog, stabilnog i održivog razvoja.

Pročitajte još

IBRICA O LIDIJI BAČIĆ To je jedan primitivni ispad! Da je mojeg psa tako udarila…

Dulist

FRANKOVIĆ PREDSTAVIO IDEJNO RJEŠENJE Azil za životinje gotov do kraja 2020.

Dulist.hr

POLICIJSKA UPRAVA POZIVA ‘Maturanti, obilježite dostojno svoj dan!’

Dulist