Politika

VIDEO/HDZ-OVCI IZ DNŽ U CIBONI Plenković: Ovo pobjedničko ozračje pokazuje snagu HDZ-a

VIDEO/HDZ-OVCI IZ DNŽ U CIBONI Plenković: Ovo pobjedničko ozračje pokazuje snagu HDZ-a

Središnji predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice za europarlamentarne izbore održan je ove subote u Zagrebu, u prepunoj dvorani Dražen Petrović. Na skupu je predstavljeno svih 12 kandidata s HDZ-ove liste za EU parlament.

Skup je okupio preko šest tisuća članova Hrvatske demokratske zajednice, a na njemu su, među ostalima, bili njemačka kancelarka Angela Merkel, vodeći kandidat Europske pučke stranke (EPP) za predsjednika Europske komisije Manfred Weber, premijer Andrej Plenković te kandidati na listi HDZ-a za EU Parlament, među kojima i Karlo Ressler te Dubravka Šuica. Mnoštvu su se u Ciboni pridružili i članovi simpatizeri HDZ-a iz Dubrovačko-neretvanske županije, njih preko 200.

Među njima su bili saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije Branko Bačić, saborska zastupnica i potpredsjednica Par­lamentarne skupštine Vijeća Europe Sanja Putica, župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Joškom Cebalom i Žaklinom Marević, od gradonačelnika i načelnika sudjelovali su i dubrovački gradonačelnik Mato Franković te korčulanski gradonačelnik Andrija Fabris.

Njemačka se kancelarka u svome obraćanju fokusirala na mir u Europi istaknuvši kako ga garantira upravo Europska unija. Naglasila je kako je Europa ‘projekt slobode’ te da se svi trebaju zalagati za očuvanje mira i slobode u Uniji. Podsjetila je i da u Njemačkoj živi preko sto tisuća Hrvata koji predstavljaju, njezinim riječima, ‘most između naše dvije zemlje’.

-Hrvatska će iduće godine predsjedati EU-om, i sigurna sam da će Plenković biti jaki predsjednik! I Weber će biti jaki predsjednik – zajedno će raditi na dobrobit svojih domovina, Europe i vrijednosti koje dijelimo! – naglasila je Merkel.

Vodeći kandidat EPP-a za budućeg predsjednika Europske komisije Manfred Weber rekao je kako je u Europi puno različitosti, raznih jezika i kultura, običaja i temperamenata, ali da je svima jedno zajedničko – od sjevera do juga, od zapada do istoka: u središtu svakog mjesta, od metropole do malenog sela, ponosno stoji kršćanska crkva!

-Kršćanske vrijednosti, kršćanska solidarnost, naš su temelj, na kojem je i sazdan cijeli europski projekt. Mudra politika sluša potrebe i želje svog naroda. Nakon naše pobjede, Europska komisija bit će glas naroda – jer je EPP – European People’s Party stranka naroda! – poručio je Weber.

-30. svibnja 1990. – na jedini pravi Dan hrvatske državnosti! – dr. Franjo Tuđman vizionarski je izrekao da je Hrvatskoj mjesto u Europi. I mi to upravo danas slijedimo i činimo, štiteći nacionalne interese i koristeći prednosti članstva u EU-u na dobrobit jedine nam i vječne domovine Hrvatske! Ova prepuna dvorana, ovo pobjedničko ozračje, pokazuje 30-godišnju snagu HDZ-a, najjače hrvatske stranke, koja je igrala ključnu ulogu u svim važnim trenucima naše suvremene povijesti! Svima vam, drage HDZ-ovke i HDZ-ovci, čestitam 30. obljetnicu naše stranke, koju ćemo zajedno proslaviti za samo mjesec dana! – poručio je premijer Andrej Plenković.

Okupljenima se obratila i kandidatkinja Dubravka Šuica istaknuvši kako je ‘njezin Dubrovnik svakim danom sve je bliži jer se Pelješki most nezaustavljivo gradi europskim novcem!’

-Zahvaljujući sredstvima iz EU fondova, Hrvatska je od Prevlake pa do Dunava postala veliko gradilište! Nema mjesta u Lijepoj Našoj u kojem se ne realiziraju europski projekti na dobrobit svih naših građana. Tako se štite nacionalni interesi! Pobjeđujemo! – rekla je Šuica.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist