Natrag
18.2.2019 08:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

VIDEO GSS-ovci spasili 77-godišnjeg ribara

19.4.2012 @ 16:27 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
4;4

Podijelite:

Dubrovački GSS-ovci ove su srijede iz valovitog mora spasili Dubrovčanina S. I. koji je na hridi

na Danačama odlučio zaribati.

No, hrid je u jednom trenutku zbog velikih valova ostala odsječena od obale pa se nije mogao vratiti. Tada su u intervenciju, na poziv građana koji su nesretnog 77-godišnje ribara uočili na grebenu okruženom podivljalim morem, krenuli pripadnici dubrovačke stanice HGSS-a. Akcija spašavanja trajala je uru vremena.

– Situacija nije bila ni malo bezazlena. Da je slučajno pokušao sam prijeći s grebena, ili da mu je pomagao netko tko nije obučen i opremljen, sve je moglo završiti kobno. Valovi su bili izuzetno veliki i lomili su se baš ispod tog grebena kod kojega je more duboko, a stijene izuzetno oštre – ispričao je pripadnik GSS-a Zoran Ateljević za Slobodnu Dalmaciju. Ateljević je u akciji spašavanja bio zajedno s trojicom svojih kolega koji su spasili ovog dubrovačkog umirovljenika.


 
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana