Kultura

VIDEO/GRAND PRIX PODRUG KOKOTOVIĆ Oni su dobitnici nagrade Orlando!

VIDEO/GRAND PRIX PODRUG KOKOTOVIĆ Oni su dobitnici nagrade Orlando!

U nedjelju u palači Sponza održana je tradicionalna dodjela Orlanda, nagrade Hrvatske radio televizije kojom se za osobita dramska i glazbena postignuća nagrađuju umjetnici s programa Dubrovačkih ljetnih igara. Po prvi put ove sezone predstavljena je kategorija Grand Prix koja pak ide u ruke osobama koje su svojim dugogodišnjim angažmanom pridonijele kvaliteti Festivala.

Dobitnica Orlanda na polju drame u obljetničkim izdanju Igara je Doris Šarić Kukuljica za ulogu Mare u Vojnovićevom Geraniumu, dok je ona za glazbenu izvedbu na repertoaru 70.-og Festivala otišla u ruke pijanistu Aljoši Juriniću i violončelistu Luki Šuliću, a za koncert u Dvoru održanom 21. kolovoza.

Dobitnica prvog Grand Prix Orlanda – nagrade za životno djelo, je velika Milka Podrug Kokotović koja je, istaknuto je, obilježila sliku Grada djelovanjem u Kazalištu Marina Držića i nastupima na Dubrovačkim ljetnim igrama od 1964. godine.

– Preteško mi je… Znala sam, ali ipak sam bila iznenađena. Možda sam se čak i divila sebi da sam tu 60 godina. Imala sam sreću da sam uspjela tu. Moram spomenuti moju majku koja nije znala uopće što ja radim. Zahvalna sam… Sretna sam da sam došla i radila s predivnim ljudima i vrhunskim redateljima na najdivnijim pozornicama našeg Grada – rekla je ovim povodom Podrug Kokotović.

Ministrica kulture RH Nina Obuljen Koržinek zahvalila joj je na vještini, daru, ali iznad svega na ljubavi prema Dubrovniku, kazalištu i umjetnosti.

– Želim Vam da nastavite obogaćivati naše scene, a u ovoj prilici prisjećam se, vjerujem s Vama i svih Vaših partnera – redatelja i glumaca koji su u ovih 60 godina ostvarili čaroliju kazališta kojom ste obogatili naše živote – rekla je.

Na dobivenoj nagradi zahvalila se i Doris Šarić Kukuljica poručivši kako je ovo priznanje rezultat timskog rada.

– Kazalište je kolektivna umjetnost i nijedno postignuće i nagrada ne može biti samo moja. Ona je dio ove divne mlade ekipe s kojom sam radila. Ja im se zahvaljujem i želim im puno ljeta u Dubrovniku da rade i da se vesele – dodala je Šarić Kukuljica.

70. Dubrovačke ljetne igre zaključiti će se u nedjelju koncertnom večeri Simfonijskog orkestra HRT-a uz udaraljkaša Simone Rubina te pod dirigentskom palicom Enrica Dinda, a s početkom u 22 sata ispred crkve Parca.

Pročitajte još

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovogodišnja Art&Wine radionica

Dulist