DuList IN

VIDEO // GAOGAO I ZAC ZALJUBLJENI U DUBROVNIK Ljupko kinesko vjenčanje na Lovrjencu

VIDEO // GAOGAO I ZAC ZALJUBLJENI U DUBROVNIK Ljupko kinesko vjenčanje na Lovrjencu

GaoGao i Zac simpatični su mladi kineski par kojima će Dubrovnik ostati u onom najljepšem i najromantičnijem sjećanju – po njihovom vjenčanju!

Moramo priznati i kako su se mladenci itekako potrudili oko stila, dekoracija i uopće tematike vjenčanja, a u tome su im prava pomoć bile Anđela i Ksenija Matić iz agencije EventLab.

Njihovo malo, ljupko vjenčanje zapravo je, pojasnila nam je Anđela, ideja koja će se plasirati na kinesko tržište.

– Njih dvoje imaju vlastitu agenciju u Kini koja se između ostalog bavi i organizacijom evenata i vjenčanja te edukacijama, jer je Kinezima edukacija na visokom mjestu. Danas uživamo u njihovom takozvanom showcase vjenčanju koje će preko svoje agencije plasirati kao ponudu na kinesko tržište. Sa sobom su doveli i wedding planericu koja bi vjenčanja preko njih plasirala u Kini, dakle tamo će imati profesionalca. S time da wedding planerica ne govori engleski, te ćemo Ksenija i ja raditi na vjenčanjima u destinaciji samoj – ističe nam Anđela.

Nakon trogodišnjeg rada, ovo je za naše uspješne djevojke velik proboj na strano tržište, zaista važna stvar. Otvorile su, dodaje nam, s partnerima agenciju u Kini, te radile na promocijama. Budući da smo u Europskoj godini kulture, svi su, pa tako i Ministarstvo turizma sa svojim pomocijama, orijentirani kineskom tržištu. Komunikacija s Kinezima osnova je ovogodišnje kulturne razmjene.

Tim povodom organiziraju se i različite konferencije, a Anđela je bila na dvije, jednoj u Krapini, a drugoj, velikoj, u Sheratonu ovog proljeća, Silk Road’, koja je okupila stručnjake iz brojnih djelatnosti vezanih za ovu strateški nam važnu zemlju.

I ne samo strateški – sve više Kineza, pa tako i naši simpatični mladenci, žele upoznati Dubrovnik ne samo u gospodarskom smislu, već u onom životnom.

GaoGao i Zac tako su osmislili svoj vlastiti, tematski party uz koktele, a zanimljivo je bilo vidjeti sve te lijepe dekoracije. Oboje su veliki ljubitelji mačaka, jer – Kinezima mačke nose sreću.

– On je, kad su stigli u Dubrovnik, došao s majicom na mačke, a ona je nosila plišanu macu. Osmislila je vjenčanje u medieval điru, s mačkama, ali i s Game of thrones tematkom, uz zanimljive zastave te – grebalicom za mace! – ispričala nam je Anđela.

Kinezi su poznati kao gosti koji rado nauče sve o destinaciji prije nego se upute u nju. Jako cijene, ističe nam Anđela, našu hranu, kulturu…

– Što se tiče hrane za vrijeme vjenčanja, catering je radio tim hotela Excelsior, a preko devedeset posto gostiju odlučilo se za riblji menu. Obožavaju našu hranu, a uz nju i naša vina. Lokalna vina su im jako zanimljiva. Mladenka je, uz to, kupila i naše, lokalne poklone, nakit, ulje te ručno rađenu pergament knjigu Dubrovnika koja će biti knjiga dojmova, potpisa gostiju. Orijentirani su na naš đir što ih čini odličnim gostima – napominje nam Anđela.

Kako bi u potpunosti doživjeli Grad, i spavaju u njemu, na Stradunu – a i za većinu svojih gostiju iznajmili su apartmane u Gradu, među ostalim kako bi bili na walking distance. Iako, priznali su, nije bilo lako popeti se na Lovrjenac!

– Zadovoljstvo je raditi s Azijatima, pedantni su i dragi gosti. Kao klijenti su malo drugačiji jer ima često stvari na pamet padnu u zadnji moment. S prometom je teško, a problem im je doživjeti koliko je zapravo Dubrovnik mali grad i kako nema baš primjerice, sedam tkanina za nabaviti dan prije vjenčanja. Ali su jednako toliko i zahvalni, a nama je veliki izazov i upravo takav ritam nam se sviđa. Nikad nam nije dosadno. U tome je čar event planninga – zaključuje kroz osmijeh Anđela.

mnj/zp

 

 

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist