DuList IN

VIDEO Game Of Thrones: “Dubrovnik je savršen!”

VIDEO Game Of Thrones: "Dubrovnik je savršen!"

Produkcija visokobudžetnog HBO-ovog serijala "Igra prijestolja" objavila je na Youtubeu dvominutni video u kojem su nahvalili ljepotu Dubrovnika i Hrvatske te gostoprimstvo Dubrovčana.

– King's Landing možda je i najvažnija lokacija u cijeloj seriji i čim smo prošetali zidinama znali smo da je to to. Dubrovnik odgovara opisima iz knjige. Svjetlucavo more, sunce i predivna arhitektura. Jako smo zahvalni što smo ovdje – kazao je izvršni producent serijala David Benioff, a njegov kolega D.B. Weiss pohvalio je scenografiju Dubrovnika.

– Očuvane srednjovjekovne zidine bile su za nas pravo otkriće. Nadam se da ćemo idućih godina snimati još duže, jer je ovo predivno mjesto za raditi – kazao je Weiss i time najavio mogući nastavak snimanja serijala u Dubrovniku i u 2012. godini.

Emilia Clarke, koja u serijalu glumi Daenerys Targaryen, oduševljena je mirom otoka Lokruma, a Peter Dinklage (Tyrion Lannister) pohvalio je prirodne ljepote, ljude i hranu.

– Ovdje je sve predivno. Možete malim brodićem za deset minuta otploviti na Lokrum i okupati se u najčišćem moru koje sam ikad vidio – zadivljen je Dinklage.

Podsjetimo, ekipa serijala "Game Of Thrones", snimanog prema knjigama Georga R.R. Martina, u Dubrovniku je snimala u rujnu i listopadu prošle godine, a mnogi Dubrovčani su kao statisti postali dijelom HBO-ovog spektakla.

Producenti su, sudeći prema objavljenom videu, očito vrlo zainteresirani nastaviti snimati u gradu pod Srđem.

Pročitajte još

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist