Natrag
23.6.2018 12:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

VIDEO / FOTOGALERIJA Dubrovački HDZ proslavio 26. rođendan

22.11.2015 @ 11:55 Dulist dulist IN / Politika
32;32

Podijelite:

Ovu nedjelju, 22. studenoga 2015. godine obilježena je 26. godišnjica osnutka dubrovačkog HDZ-a.

Program svečanog obilježavanja uključio je polaganje vijenaca na groblju Boninovo, potom svetu misu u Katedrali s početkom u 10 sati. U jedanaest sati uslijedilo je sada već tradicionalno okupljanje u kafiću Karaka, te u 11 i 30 fotografija ispred Crkve svetog Vlaha.

Inače, dubrovački HDZ osnovao se u već spomenutoj Karaci 11. studenog 1989. godine, čega su se danas i prisjetili, a govor je održao i prvi predsjednik, Ivo Jelić, koji se stranačkim članovima i simpatizerima obratio i na okupljanju u Hilton Imperialu.

– Prošlo je mnogo vremena, mnogo jada i nevolja. Trudili smo se koliko smo mogli, a rat nas je u tome žestoko omeo – kazao je Jelić prisjećajući se te 1989. godine.

– Svaki rođendan vrijeme je za inventuru postignutog. Nakon sjajnog rezultata na predsjedničkim izborima došli su lokalni izbori i ne možemo reći da smo pobijedili, jer nismo. Ali nismo niti bili poraženi. Bio je to znatan uspjeh u odnosu na prethodne cikluse lokalnih izbora, kao početka procesa povratka povjerenja sugrađana u stranku – istaknuo je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik Mato Franković.

– Trebalo je i vizije i hrabrosti osnivati stranku koja je bila nazivana ‘strankom opasnih namjera’. Stavljam pred vas najvažniji zadatak, a to je preuzimanje odgovornosti za grad Dubrovnik, koji ide krivim smjerom i kojem treba zaokret. Kojem treba gradonačelnik koji nije osuđen – izjavio je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

– Želim da idući rođendan bude još snažniji i prepoznatljiviji. U Dubrovniku osjećam rast HDZ-a i povratak povjerenja Dubrovčana u stranku – rekao je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije Branko Bačić.

– HDZ u Dubrovniku u svakom trenutku mora odgovoriti izazovima. Naš grad zaslužio je kvalitetnije upravljanje, odgovornost i brigu za javno. Ovom gradu broj noćenja, gostiju s cruisera i stolova ne mogu i ne smiju biti mjera i smjer razvoja. Imamo predugu i prebogatu povijest da bismo je gledali isključivo kroz brojke. Treba ga učiniti kvalitetnijim za život građanima – istaknula je izaslanica predsjednika stranke Tomislava Karamarka i predsjednica Zajednice žena Katarine Zrinski te gradska vijećnica Sanja Putica.

 

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana