Aktualno

VIDEO/FOTO Što se krije u dubrovačkom podzemlju?

VIDEO/FOTO Što se krije u dubrovačkom podzemlju?

Već nekoliko dana u tijeku su istražni radovi u sklopu prve faze projekta cjelovite sanacije kanala mješovite odvodnje povijesne jezgre, a DuList donosi snimke napravljene na lokaciji Straduna između Orlandovog stupa i Palače Sponza.

Jutrošnja operacija sondiranja, koju su po posebnim uvjetima ‘amenovali’ konzervatori jer kanal smatraju spomenikom nulte kategorije, privukla je pozornost prolaznika, svi su htjeli uz pomoć tehnologije zaviriti u ‘debelo crijevo’ grada.

Kamera na posebnom stroju tako je zabilježila stanje kanala, sva oštećenja te priključke. Nakon čišćenja, dno kanala će se urediti kako bi odgovarao sanitarno higijenskim i tehničkim uvjetima tečenja otpadne vode.

-Imamo u planu očistiti cijeli Stradun jer bi se tim vjerojatno riješilo 80 posto problema kanalizacije Grada – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić za DuList u rujnu 2017. godine.

Ulaganje Grada Dubrovnika i Vodovoda Dubrovnik u istražne radove iznosi 480 tisuća kuna bez PDV-a. Potrajat će 60 kalendarskih dana, a dinamika radova ovisit će o vremenskim prilikama.

Izvođač radova, koji će se zbog nedostupnog terena za teške strojeve i opremu obavljati isključivo ljudskim angažmanom, u ovoj fazi je zajednica izvođača Anafora d.o.o. iz Splita, Goran i Zoran d.o.o. iz Splita i Građevinar Quelin d.d. iz Dubrovnika. Stručni nadzor nad izvođenjem radova izvodi Institut IGH d.d. iz Zagreba te konzervatorski nadzor Konzervatorski odjel u Dubrovniku.

 

 

Pročitajte još

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist