DuList IN

VIDEO / FOTO Sara Renar nije tek jedna ‘djevojka s gitarom’

VIDEO / FOTO Sara Renar nije tek jedna 'djevojka s gitarom'

Ove subote u Kazalištu Marina Držića nastupila je kantautorica iz Zagreba Sara Renar, miljenica publike diljem Hrvatske, a i šire, upravo zbog svog specifičnog, kreativnog pristupa glazbi.

Čule su se večeras u teatru Sarine uspješnice, uvodno s ‘Ona se budi’, a uslijedile su ‘Djeca’, ‘Trag’, ‘Ljubav’, ‘Tišina’…
Renar svojom glazbom sve više izlazi van uobičajenog ‘djevojka s gitarom’ formata te izmiče strogom žanrovskom opredjeljenju. Njene pjesme doživjele su aranžmane rock sastava, blues akustike, trip hopa, brojne elektronske remixeve te čak i jazza. Godine 2014. nominirana je za Porina u kategoriji novog izvođača godine. Iste godine osvaja nagradu žirija festivala Poezika u Novom Sadu, nagradu za najbolju izvedbu na festivalu ROCK OFF u Zagrebu te nagradu žirija festivala Kantfest u Beogradu. Godine 2015. osvaja nagradu struke Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu. Debitantski album Djeca izdan 2013. izazvao je pozitivne reakcije publike i kritike, a EP Jesen izdan 2014. potvrdio je očekivanja proširivši zvučnu sliku.

Nedavno, Sara je dobila i priznanje za hvaljeni album ‘Tišina’, koji je nominiran za prestižnu nagradu IMPALA, za najbolji europski nezavisni album godine.

Sara nastupa samostalno i sa pratećim sastavom koji čine Zdeslav Klarić i Anže Kristan, a s njom se možete dodatno upoznati i na njezinoj službenoj stranici, kao i u intervjuu kojeg je Sara dala za DuList prije večerašnjeg nastupa.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist