DuList IN

VIDEO / FOTO NEVIĐEN SPEKTAKL Pobjedu na Konoviziji odnio Mato Dimnić Oluja!

VIDEO / FOTO NEVIĐEN SPEKTAKL Pobjedu na Konoviziji odnio Mato Dimnić Oluja!

Pod geslom ‘Prezentaj svoje selo’ večeras se u Domu Kulture na Grudi održala dugoočekivana Konovizija, a pobjedu je odnio predstavnik Pridvorja, gospar Mato Dimnić! 

Vjerojatno ne postoji nitko u Konavlima tko ne zna za Mata Dimnića Oluju. Umirovljeni kuhar i strastveni pčelar rado na svadbama pusti svoj glas na oduševljenje gostiju, a svoj legendarni status zabavljača stekao je još u mlađima danama kada nije bilo zabave na kojoj nije uzeo mikrofon u ruke. Poznat je i izvan granica Konavala, a njegovi nastupi u Starog mornara u Splitu se još prepričavaju po gradu pod Marjanom.

Možemo sa sigurnošću reći kako ovakav glazbeni spektakl odavno nismo vidjeli, pogotovo u zimskim danima. Pozitivnu energiju, pljesak, ovacije iza nastupa svakog natjecatelja… Sve smo to doživjeli u ispunjenoj dvorani u koju je jedva mogla ‘stati šibica’. ‘Daj obuci Levisice’, ‘Poljubi zemlju po kojoj hodaš’, ‘Malo mi za sriću triba’… Neke su od pjesama koje su izvođači s dušom i srcem večeras otpjevali.

Kolika je pomama stvorena povodom ovog događaja svjedoči i činjenica kako su kolale i – krivotvorene karte. Natjecateljice i natjecatelji, njih 15, ozbiljno su shvatili svoj zadatak i na dnevnoj su se bazi pripremali za ovu jedinstvenu manifestaciju. Frano Šmanjak ih je glazbeno pripremao, ali i pratio tijekom nastupa. Podrška im je dolazila sa svih strana pa čak i iz daleke nam Amerike.

https://www.facebook.com/www.dulist.hr/videos/1779930758724746/

A koliko su se ozbiljno začetnici ideje ‘uhvatili’ organizacije, spomenimo kako su se voditelji javljali uživo iz green rooma. O pobjedniku prve Konovozije odlučivao je žiri sastavljen od članova iz mjesta, iz kojih dolaze natjecatelji, i to javljajući se – uživo.

https://www.facebook.com/www.dulist.hr/videos/1779869008730921/

Vrijedi dodati kako je gospođi Biseri Knežević dodijeljeno životno priznanje zbog sudjelovanja u organizaciji ‘Prvog pljeska’ i to prije 40 godina.

Pogledajte fotografije i uvjerite se kakva je atmosfera vladala! Do iduće Konovizije!

Glasovanje:
https://www.facebook.com/www.dulist.hr/videos/1779990178718804/

 

Pročitajte još

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist