Aktualno

VIDEO/FOTO MISA U KATEDRALI Biskup: ‘Ovu tragediju svi prolazimo. Nije lako pružiti riječ utjehe’

VIDEO/FOTO MISA U KATEDRALI Biskup: 'Ovu tragediju svi prolazimo. Nije lako pružiti riječ utjehe'

U dubrovačkoj katedrali u nedjelju je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić održao misu za žrtve nesreće u Hidroelektrani Dubrovnik, te njihove obitelj.

Biskupa Uzinića, kako je već prije istaknuo, tragedija u Platu duboko je dirnula. Na današnjoj misi, u propovijedi je naglasio kako je ‘ovo tragedija koju svi prolazimo’.

-Tragedija u kojoj su poginuli Ivica Zvrko iz konavoskog sela Drvenik, župa Pridvorje u kojoj je danas sahranjen i  Mato Maškarić koji je živio u Dubrovniku, u župi sv. Andrije, a porijeklom je iz župe Smokovljani u kojoj će se sutra održati njegov sprovod. Nestali Davor Pozniak, također je iz Župe sv. Andrije. Za njim se još traga… Zato ova tragedija još nije završena. Upućujemo Bogu molitvu da bude što prije pronađen, ne želeći gubiti nadu. Iako, svjesni smo realnosti – istaknuo je u propovijedi biskup. Žrtve su i svi oni, kako kaže, koji su pogođeni ovom tragedijom, osobito obitelji, prijatelji, radne kolege…

-Kao i svi vi koje je na određen način dodirnula ova tragedija. Ovdje smo zbog suosjećanja i molitve i za one koji tragaju za Davorom i pružaju pomoć na taj način. Osim toga, potrebna im je zasigurno i riječ utjehe. Ta se riječ osobito očekuje od nas svećenika, ovdje u crkvi. Ali i nama ispuniti to poslanje, koje nam je dao Gospodin ‘Tješite moj narod’ nije lako… Nije, zato što sve što kažemo može zvučati banalno, može zvučati kao prazne riječi bez sadržaja. Da to ne bi bilo tako, važno je, da iako i govorim, ali vi koji slušate, sebi posvijestimo da nismo mi ti koji možemo pronaći riječi utjehe. Nego da je to Gospodin. On je taj koji daje. On nas, evo danas mene kao vašeg biskupa, ali i sve vas okupljene u crkvi, šalje i govori nam poruku ‘Tješite, tješite moj narod’ – naglasio je biskup.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist