Sport

VIDEO/ EUROPSKO PRVENSTVO Mokošanin u finalu, medalja je osigurana!

VIDEO/ EUROPSKO PRVENSTVO Mokošanin u finalu, medalja je osigurana!

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 20 godina plasirala se u finale Europskog prvenstva u Njemačkoj, nakon što su u polufinalnom okršaju u Chemnitzu izbacili domaćina sa 69:61.

Hrvatska je vodila cijelu utakmicu, diktirala ritam igre te održavala prednost. Najraspoloženiji je bio Kalajžić s 18 koševa i 11 skokova, Ljubičić je dodao 18, Čolak 14, a Uljarević 5 koševa uz 7 dodavanja. Mokošanin Domagoj Proleta na parketu je proveo tri minute i 46 sekundi, ali je uspio skupiti tek tri prekršaja.

Bit će to prvi put u povijesti da se hrvatska košarkaška reprezentacija ovog uzrasta bori za zlato na Europskom prvenstvu te prvi put da neka hrvatska košarkaška reprezentacija igra finale velikog natjecanja još od 2015. godine i U19 SP-a. Na putu do medalje izabranici Damira Rajkovića naredali su pobjede protiv Francuske, Ukrajine, Španjolske, Velike Britanije, Italije te sada Njemačke.

Protivnik Hrvatskoj večeras u 19 sati biti Izrael, koji je u polufinalu sa 83:57 bio bolji od Francuske. Finalni susret može se pratiti na FIBA-inom YouTube kanalu Youtube.com/FIBA.

Pročitajte još

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist