DuList IN

VIDEO Epidemija jazza krenula iz Lazareta

VIDEO Epidemija jazza krenula iz Lazareta

Izložbom fotografija Ire Cohena iz zbirke Voja Šindolića te nastupom jazz sastava iz Makedonije Cuckoo Rack Quinteta te Felipe Sequiera Quarteta započeo je u Lazaretima trodnevni jazz festival.
Na ‘Dubrovnik Jazz Outbreak-u’, koji traje do 10. studenog, možete poslušati i Howard Curtis Trio koji predvodi cijenjeni bubnjar i glazbeni pedagog Howard Curtis, kao i prvaka skandinavske jazz scene Vilkka Wahl Quinteta te Luisa Bonilla. Bonilla je slavni jazz trombonist, koji će se festivalu pridružiti po okončanju uspješne američke turneje s Philom Collinsom. Dobitnik je sedam nagrada Grammy i njegov će temperamentni latin jazz stil nesumnjivo pogoditi mediteranski duh domaće publike i privući ne samo poznavatelje jazza, već sve ljubitelje dobre glazbe. Domaće snage predvodi nagrađivani mladi jazz gitarist i originalni autor Filip Pavić sa svojim Quintetom, dok Dubrovnik predstavlja Ivan Bonačić Quartet.

Vilkka Wahl’s KAIHO feat. Sebastian Gille and Severi Pyysalo i Luis Diego Bonilla Quintet na programu su u subotu u 19.30 sati, dok u nedjelju u isto vrijeme nastupaju Ivan Bonačić Quartet, Filip Pavić Quintet i Howard Curtis Trio.

Festival u petoj lađi u Lazaretima, koji traje do 10. studenog, organizira Dubrovačka baština d.o.o. za Grad Dubrovnik.

Pročitajte još

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist

[FOTO] OVO JE BAŠ SUPER Pogledajte kako izgleda konavoski ‘Čovječe ne ljuti se’

Dulist

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist