Natrag
12.12.2018 09:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

VIDEO / Embassy 516 najavljuje novi studijski album ‘Correlation’!

30.3.2018 @ 19:07 Dulist dulist IN

Podijelite:

Band “Embassy 516” dugo vremena je bio neprimjetljiv i nije se pojavljivao pred publikom! Tišinu od posljednjeg live izdanja “Transition of the Environment” (već davne 2013.) bi prekinili tek pokojim nenajavljenim koncertom ili spontanom objavom na Facebooku.

Za sve one koji su zaboravili na ovaj alternativni sastav koji je u mnogočemu bio pionir na dubrovačkoj sceni, danas su se na Facebooku iznenada oglasili snimkom lanjskog nastupa iz kultne emisije “Demobox”. Nastup je sniman i emitiran 24.03.2017. u organiziciji HRT-a Radio Split & Kulturno umjetničkog društva “Marjan”.

U kratkoj prepisci s frontmanom banda Žarkom Dragojevićem smo saznali više detalja:

“Riječ je o najavi studijskog albuma “Correlation” koji će izaći uskoro za zagrebački Geenger Records. Lani smo imali prilike nastupiti u Splitu i Zagrebu te su oba nastupa bila audiovizualno dokumentirana i emitirana od strane HRT-a. Zahvalni smo producentima Domagoju Mijiću i Anti Doriću koji su dugogodišnji sinonim kvalitete i bezgranične potpore glazbenicima na HRT-u Radio Split. Dobili smo također dopuštenje video snimanja tog nastupa u legendarnom splitskom studiju, pa su nam kolege i suradnici Audiovizualnog centra Dubrovnik pomogli u ostvarenju cjelokupne snimke (Maro Bošnjak, Adem Gušić & Melko Dragojević). Ovo je tek prvi u nizu video zapisa koji će postepeno izlaziti u narednim mjesecima. Koncert su uz mene na gitari / vokalima odsvirali Ivica Glunčić na bubnju te Antonino Šimić na bass gitari.”

Podsjetimo, band Embassy 516 bio je prvi dubrovački band čiji su se video spotovi emitirali na nekom od MTV kanala diljem svijeta. Još za vrijeme demo faze bili su pobjednici i sudionici mnogih respektabilnih natječaja (In Music, Terraneo, Minival, MTV Band, St@rt,…). Prvi studijski album “Surveillance of the Environment” izlazi im 2012. godine, a spomenuti “Correlation” bit će javno dostupan na jesen!

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana