Aktualno

VIDEO/DRUGI DIO 240 kilometara na sat iznad Dubrovnika: Idiotizam, pravdanje i/ili montaža?

VIDEO/DRUGI DIO 240 kilometara na sat iznad Dubrovnika: Idiotizam, pravdanje i/ili montaža?

Nakon objave videozapisa o vožnji od 240 kilometara na sat iznad Dubrovnika, na Youtubeu je osvanuo i desetominutni drugi videozapis. U njemu se na samom početku iznosi informacija kako je prvi dio, odnosno prvi videozapis zapravo montaža. Riječ je bila, podsjetimo, o ‘opasnoj vožnji od 240 kilometara na sat’ na magistrali kod Dubrovnika, točnije od skretanja za Bosanku prema Gradu.

Sad, u ovom drugom videozapisu, Youtube korisnik čak opisuje korake kako je montirao prvi videozapis navodeći također kako je u stvarnosti bila riječ o vožnji od 59 kilometara na sat, a ne od 240 kilometara na sat. Nakon što je zbog očito monitranog videozapisa izašao u većini medija i ‘imao posla’ s policijom, poslao je poruku gledateljima: ‘Ne vjerujte u sve što čujete. Ne vjerujte u sve što vidite. Tehnologija napreduje, virtualne stvari nisu stvarnost. Terminatori ne postoje, to je samo video montaža. Ne vozite brzo, čuvajte sebe i druge’.

Zbog videozapisa, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska pokrenula je i kriminalističko istraživanje, u sklopu koje se provjeravala mogućnost i je li navedena snimka zapravo montaža.

Pročitajte još

BIG SEE Studio Proto-Arch dobio nagradu za igralište u Mandaljeni

Dulist

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist