DuList IN

VIDEO Belan: Na Orsuli je bilo genijalno!

VIDEO Belan: Na Orsuli je bilo genijalno!

Ovo je nešto genijalno. Nisam sličan ambijent nigdje vidio. Ova pozicija, ovaj pogled – jednostavno je fenomenalan. Na Orsuli je stvarno bilo sve za +5 – rekao je Neno Belan nakon koncertnog showa kojeg je sa svojim Fiumensima priredio sinoć u Parku Orsula.

Njegov nastup najlakše se može definirati kao 'koncert za pamćenje'. Belan se dubrovačkoj publici predstavio akustičnim izdanjem. Popularni Splićanin s riječkom adresom je 'prošarao' po svojoj bogatoj karijeri interpretiravši pjesme u novom ruhu.

– Ova svirka nije bila baš svakidašnja. To je stvarno poseban doživljaj uz plemeniti zvuk i akustika. Većinom sviramo u četvorki, bend, struja. Ovdje na Orsuli nam je bio treći unplugged koncert. Dosad smo ga održali samo u Tvornici u Zagrebu i na ljetnoj pozornici u Opatiji. Ovo, akustično izdanje, nešto je teže organizirati. Ima više ljudi, treba sve to platiti. Na primjer u Tvornici nas je bilo čak 20, pratio nas je i gudački kvartet, ovdje nas je bilo sedam na pozornici – dodao je.

I ta promjena je, sudeći po reakciji i zanimanju publike koja je doslovno preplavila Orsulu, odlično primljena te Neno Belan s razlogom drži primat jednog od najboljih hrvatskih pop-rock izvođača.
– Na sceni sam već gotovo 30 godina pofesionalno u ovom poslu. Bilo je uspona i padova. Bilo je razdoblja i kad sam skoro potpuno nestao sa scene. Ali, trudio sam se – upornost, marljivost, rad, talent i naravno dobre pjesme, prije svega, učinile su da se vratimo, malo pomalo, na poziciju za koju se nadam da smo zaslužili nakon toliko godina.

Publika do zadnje riječi zna Nenove pjesme i one pred 30 godina i one od prije godinu dana.
– Naša publika je šarolika. Ima onih koji su nas pratili osamdesetih kad smo počeli, a novima su se valjda dopale nove pjesme pa su se putem njih zainteresirali za one stare – ispričao je ovaj Splićanin koji je za duList najavio i neke nove projekte:

– Ljeto je, pa nam je najgušći raspored što se tiče svirki, ali najesen pripremam opet nešto novo, autorski. Neki novi singl, a pozabavit ću se i Zagrebačkim festivalom kojemu sam postao urednik, kojeg planiramo u siječnju dignuti na neke nove noge. Ma ima svega i svačega zanimljivoga. Izdat ćemo i unplugged dvostruki CD iz Tvornice. Taj material je sad u studiju i čim prođe ljeto uhvatit ćemo se tog projekta, dobro ga smiksati da to dobro zvuči.

U nastavku vam donosimo dijelić atmosfere s Orsule u pjesmi 'Ponoćna zvona':


 

Nakon ovog koncerta u sklopu Park Orsula Music Festivala sljedećeg tjedna nudimo dva iznimna događaja. U petak, 2.8. osjetit ćemo dašak gipsy swinga s Damirom Kukuruzevićem i njegovim kvartetom, a dan kasnije je na rasporedu i jedini događaj elektronske glazbe ove godine na Orsuli. Dolazi nam proslavljeni Alex Barck iz berlinske grupe Jazzanova s kojim će nastupiti hrvatski DJ Eddy Ramich. Na žalost, otkazan je koncert Vlada Divljana i Ljetnog Kina koji je bio najavljen za utorak, 30. srpnja. Legendarnog pjevača grupe Idoli i njegov novi bend ugostit ćemo nekom drugom prilikom.

 

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist