Sport

VIDEO/20. ‘SEMPER PRIMUS’ Evo tko je slavio u jubilarnoj veslačkoj regati!

VIDEO/20. 'SEMPER PRIMUS' Evo tko je slavio u jubilarnoj veslačkoj regati!

Jubilarna 20. međunarodna studentska veslačka regata osmeraca ‘Semper Primus’ održala se ove subote u gruškom akvatoriju.

Prvi su kroz cilj regatne staze od 1200 metara u muškoj konkurenciji prošli studenti s talijanskog sveučilišta Ravenna. Sveučilište u Splitu osvojilo je srebrnu medalju, a treće mjesto osvojilo je Veleučilište u Vukovaru. Sveučilište u Dubrovniku nastupilo je u muškoj konkurenciji te je zauzelo šesto mjesto od ukupno osam posada.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojile su Poljakinje sa ‘TWDW Wroclaw’. I ženska posada Sveučilišta u Splitu osvojila je srebrnu medalju. Na trećem mjestu završile su također poljske studentice s ‘AZS Wratislavia’. Sudjelovale su posade iz Slovenije, Poljske, Italije, i naravno Hrvatske.

Kako se radi o jubilarnoj godini regate, ovoga puta organizirana je i utrka veterana. Čelnik Veslačkog kluba Neptun Marko Potrebica prvi je put poslije 20 godina sjeo u osmerac veterana iz VK Neptun (Dubrovnik) i osvojio srebrnu medalju. ‘Zadovoljni smo’, rekao nam je Potrebica. Inače, u ovoj kategoriji slavili su veterani neretvanskog Gusara iz Metkovića, a na trećem mjestu završili su Zagrepčani.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist