Sport

Viceprvaci Ura Nage i Dubrovnik

Viceprvaci Ura Nage i Dubrovnik

Kadeti JK Ura Nage i kadetkinje JK Dubrovnik izborili su naslove viceprvaka Hrvatske na prošlog vikenda na splitskim Gripama održanom natjecanju u Ligi kadeta i mlađih kadeta.

U muškoj konkurenciji među 6 hrvatskih klubova nastupila su i sva 3 dubrovačka kluba, ali nakon natjecanja po grupama u polufinale su se plasirali samo judaši Ura Nagea, dok su kadeti JK Dubrovnik i JK Dubrovnik 1966 sa po 2 poraza bili posljednji svako u svojoj grupi i time završili ligaški nastup. Kadeti Ura Nagea su u svojoj skupini pobijedili JK Split rezultatom 5:2 i JK Dubrovnik 1966 rezultatom 4:3 te kao pobjednici grupe u polufinalnom ogledu sastali se s drugoplasiranim iz prve grupe, kadetima Dalmacija Cementa. Protiv kaštelanskog kluba Ura Nage je slavio rezultatom 4:2, da bi se u finalu ponovio prošlogodišnji sraz dva najbolja hrvatska kadetska kluba JK Ura Nage i JK Istarski borac. I ove godine Puljani su bili bolja momčad i rezultatom 5:2 pobijedili Ura Nage.
– Zadovoljni smo srebrnom medaljom i naslovom viceprvaka Hrvatske. Meč su odlučile nijanse u manjim kategorijama, gdje smo tražili svoju priliku protiv istarskog borca, jer smo cijeli turnir radili bez natjecatelja u teškoj kategoriji i svaki meč započinjali s jednim izgubljenim mečom. Ipak smo pokazali kako odlično radimo i imamo novu sjajnu generaciju judaša koji će sljedeće sezone svoje uspjehe većinom tražiti u juniorskom uzrastu – kazao je trener Marijo Đapić.
Za JK Ura Nage srebro u Kadetskoj ligi izborili su: Dino Strmotić, Dario Hausvička, Dominik Vidoš, Tomislav Matić, Mateo Sentić, Mihael Toplovec, Ante Burum i Nino Banovac.
U ženskoj konkurenciji nastupile su tri ekipe. Dubrovkinje su u prvom kolu izgubile od splitskih Pujanki rezultatom 4:1 da bi drugo mjesto i srebrno odličje izborile pobjedom od 3:2 protiv JK Pulafit. Za JK Dubrovnik su nastupile: Marijana Bjelopera, Mihaela Stjepović, Adrijana Redžepaj, Dora Grgurević i Tea Mikelić.

Pročitajte još

U 17 SATI Košarkaši Dubrovnika dočekuju Splićane u Gospinu polju

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist