Aktualno

Vićanu zviždali, Šuica traži referendum!

Vićanu zviždali, Šuica traži referendum!

Građanska inicijativa Srđ je naš okupila je pred gradskom vijećnicom stotinjak prosvjednika uoči današnje sjednice Gradskog vijeća.

Razlog je ponovno stavljanje prijedloga UPU-a golf parka na Srđu na današnju sjednicu Gradskog vijeća. Vijećnicima će kuvretirano dijeliti priopćenje Društva arhitekata Dubrovnik koje među ostalim smatra, o čemu smo jutros izvijestili, kako gradska uprava ignorira i građane i struku.
Inicijativa dijeli i prigodne razglednice za slanje premijeru Milanoviću i članovima Vlade s porukom 'Srđ je grad – Grad je Srđ' ili Pozdrav iz Dubrovnika kakav ne bi htio biti!'.

Najburniju reakciju izazvao je nezavinsi vijećnik Pero Vićan, kojega su okupljeni prosvjednici u Vijećnicu ispratili zvižducima, a vijećnica Dubravka Šuica pojavila se pred prosvjednike s bedžem 'Srđ je naš'. Prosvjendicima je obećala da će po pitanju golfa na Srđu tražiti referendum!

Tijekom rasprave o dnevnom redu Dubravka Šuica je u ime kluba HDZ-a od gradonačelnika Vlahušića zatražila skidanje točke o UPU-u golf na Srđu, te uvršatavnje nove – odluke o raspisivanju referenduma za golf na Srđu.
– Mi smo započeli izradu UPU-a i ne bježimo od tog projekta, dapače smatramo da je dobar, vrijedan, važan, i neophodan za turizma u Dubrovniku, ali obzirom da ste 13. svibnja gradonačelniče na sučeljavanju u Excelsioru obećali građanima da ćete raspisati referendum za golf smatram da bi bilo pristojno izvršiti obećanje i raspisati ga. Na tome ste dobili izbore, između ostaloga, i na tome ste nas pobijedili – rekla je Šuica na početku sjednice Gradskog vijeća.

Vijećnicima se danas pismom obratila i Art radionica Lazareti zbog rebalansa proračun kojim će vijećnici danas odobriti dizanje kredita za obnovu Lazareta.

– Želimo Vas upozoriti na probleme koji se mogu dogoditi zbog načina na koji se pristupa obnovi, tj. na činjenicu da gradska uprava ignorira zaključke Povjerenstva za Lazarete, koje je osnova sam Grad Dubrovnik, a prema kojima je planirana fazna dinamika obnove prostora koja ne bi ugrožavala djelatnost udruga i ustanova koje rade u Lazaretima.

Naime, 29. ožujka 2012. udruga Deša zaprimila je telefonom poruku da se do 14. 04. treba iseliti iz prostora zbog početka radova na obnovi Lazareta.

Takav potez gradske uprave koja potpuno ignorira odluke Povjerenstva, važeće potpisane ugovore i aktivnosti i programe korisnika prostora u Lazaretima njihove poduzete obaveze i partnerstva kao i ljude koji izvode projekte i programe, neuljudan je i nezakonit postupak – piše među ostalim u pismu ARL gradskim vijećnicima.
 
 

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist