Politika

VIĆAN ZADOVOLJAN „Pobjednici smo izbora, zbog D’Hondta nam je u vjetar otišlo 600 glasova!“

VIĆAN ZADOVOLJAN „Pobjednici smo izbora, zbog D'Hondta nam je u vjetar otišlo 600 glasova!“

Učinili smo sjajan rezultat. Objektivno gledajući, DDS je pobjednik izbora. Međutim, nismo u prilici da možemo sami stvarati vlast – rekao je čelnik DDS-a Pero Vićan nakon objave službenih rezultata.

– Djelomično sam iznenađen rezultatima. Očekivao sam da će nekim grupacijama pripasti više mandata, a nekima je D’Hondtova metoda izračuna nepošteno donijela mandat, jer je izborni sustav u Hrvatskoj nepošten. Nama je zbog toga niz vjetar otišlo 600 glasova. Kako netko može dobiti 600 glasova više od drugog, a da imaju isti broj vijećnika? – zapitao se Vićan.

– Nas četiri ne tražimo i ne trebamo ništa. Imamo svoje poslove, diplome, koje nismo kupili nego ih odradili. A tko čini listu koja je dobila najviše glasova, tko je čini? Koji su to interesi? Ovi moji ljudi nemaju nikakvog interesa – rekao je Vićan, koji je komentirao lošiji rezultat liste Mara Kristića.

– Kakve veze ima Kristić sa Srđevcima? U šest godina prošao je HDZ, HSS, Laburiste i Srđevce. To onda više nije onaj izvorni ‘Srđ je Grad’, oni su nestali. I onda su se pojavili Orasi, bajami, kriješve, i samo dali Vlahušiću mandat, zbog D’Hondta – izjavio je Vićan, koji je analizirao i stanje u Gradskom vijeću.

– Imali smo koaliciju 13-12, koja je uspješno upravljala Gradom. Sad su moguće razne kombinacije, i bez DDS-a. Na njima je da razgovaraju, mi stojimo sa strane. Dojadilo mi je da kojekakvi prdonje tipa Vida Bogdanovića, koji prodaju pamet i bozu, rade koalicije i govore koliko će tko dobiti. Jedini su mjerodavni građani. Mi smo u protekle dvije godine podigli broj glasača za 25 posto. Svi koji misle da je DDS samo Pero Vićan, sad su se uvjerili da to nije tako. Za sljedeće izbore ćemo još unaprijedit infrastrukturu, na državnim izborima ćemo prvi put imati koaliciju, i osnovati podružnice u svim dijelovima grada i županije. Ponosan sam da nećemo imati izdajice, kao ranije – istaknuo je Vićan, koji je dao i odgovor s kim će koalirati u Gradskom vijeću.

– Pitajte druge zašto ne sastave trinaest ruka u Gradskom vijeću. Nas je četiri, a njih 21. Mi nećemo nikoga zvati! – zaključio je Vićan, čija će stranka odluku o podršci jednom od kandidata donijeti ‘na vrijeme’.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist