Grad

Vićan uputio otvoreno pismo Vlahušiću: Jedina stranka na koju sam imao utjecaj je upravo HNS, a ti žurno mijenjaj terapiju!

Predsjednik DDS-a Pero Vićan uputio je otvoreno pismo dubrovačkom gradonačelniku Andru Vlahušiću. Nakon jučerašnjeg  priopćenja iz gradske uprave o rebalansu proračuna, ali i brojnih istupa dubrovačkog gradonačelnika u kojem je spajao Pera Vićana i Mata Frankovića, oglasio se i sam Vićan.

‘lzražavam iskrenu zabrinutost za tvoje zdravlje vezano za učestale ispade u zadnje vrijeme. Svi tvoji pokušaji da me prikažeš ‘Predsjednikom’ drugih stranaka radiš potpuno bezuspješno.
Dodatno me žalosti činjenica što dubrovačkom puku nisi makar približno istinito opisao i obrazložio naše političke odnose od svibnja 2005.g. pa do danas. Očito želiš da se zaboravi činjenica da bez pomoći DDS-a i moje osobne nikad ne bi postao Gradonačelnik.
Takoder zaboravljaš kako si u vrijeme svojih prvih nesigurnih koraka znao, a ponekad i danas pitati: ‘Pero što da radim’?.
U vremenu kad si slušao bilo je dobrih poteza, međutim, nakon tvog ‘osamostaljenja’ upadaš iz greške u grešku i povratka ti nema.
Moraš znati da nikada nisam želio upravljati niti jednom političkom strankom niti biti njihov predstavnik, niti sam bilo kojeg pojedinca iz bilo koje političke opcije smatrao i prema njemu se ponašao kao s lutkom na koncu što svojim nekontroliranim ispadima pokušavaš prikazati. Ako sam ikada na bilo koju drugu političku stranku imao utjecaj onda je to bila upravo ona kojoj pripadaš. Bože, kako si brzo zaboravio vapaje i molbe da uvjerim tvog protukandidata da povuče svoju kandidaturu i da tako ostaneš jedini kandidat kad si postao predsjednik GO HNS-a. Znao si da bi izbore tada sigurno izgubio. Naravno, učinio sam to, na čemu si bio jako ‘zahvalan’, ali tvoja zahvalnost u svemu, pa u tome trajala je koliko i mački muž’, stoji u njegovom otvorenom pismu Vlahušiću u kojem se dalje nastavlja:

‘Gradonačelniče, nemam vremena i volje da s tobom vodim bilo kakve javne polemike putem tvojih plaćenih reuters-a u vremenu sve učestalijih tvojih nekontroliranih ispada. Svibanj 2017.g. je na vratima. Želim te podsjetiti i na danas vrlo aktualne misli velikog muslimanskog književnika Meše Selimovića koji piše: ‘Postoje tri velike strasti alkohol, kocka i vlast. Vlast je najteži porok. Zbog nje se ubija, zbog nje se gine, zbog nje se gubi ljudski lik. Ona je duh iz Aladinove lampe koji služi svakoj budali koja ga drži. Poštene i mudre vlasti nema, jer je želja za moći bezgranična. Čovjeka na vlasti (moj dodatak: Gradonačelnika) podstiču kukavice, bodre laskavci, podržavaju lupeži i njegova predstava o sebi uvijek je ljepša nego istina. Sve ljude smatra glupim, jer kriju pred njim svoje pravo mišljenje, a sebi uzima pravo da sve zna. Nitko na vlasti nije pametan, jer i pametni brzo izgube razbor’, završava citat Vićan te napominje kako ne zna kako će se druge političke opcije postaviti prema rebalansu Proračuna za 2016. g., Odluci o višku prenesenih sredstava iz 2015.godine te Proračunu za 2017. godinu.

‘Niti imam ikakva saznanja ni kontakte. Stavovi DDS-a i moji osobni su jasni. Sve što Ti predlažeš su prevare i šarene laže. Na kraju gradonačelniče, nije mi jasno da li su tvoji ispadi posljedica neredovitog uzimanja terapije ili istu treba žurno mijenjati’, stoji u Vićanovom pismu Vlahušiću.

Pročitajte još

UKUPNO 250 TISUĆA KUNA Isplaćena pomoć građanima za svibanj

Dulist

OBAVIJEST IZ LIBERTASA Reaktiviran prijevoz osoba s invaliditetom

Dulist

VAŽAN DAN 28. obljetnica oslobođenja Rijeke dubrovačke i deblokade Dubrovnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija