Politika

VIĆAN PODRŽAO FRANKOVIĆA “Vlahušić ne smije biti gradonačelnik ni 24 sekunde!”

VIĆAN PODRŽAO FRANKOVIĆA "Vlahušić ne smije biti gradonačelnik ni 24 sekunde!"

Zbog budućnosti Grada Andro Vlahušić ne smije više biti gradonačelnik. Molit ćemo naše članove, simpatizere i glasače da u drugom krugu izbora za gradonačelnika glasaju za ekipu Mata Frankovića – rekao je danas na konferenciji za medije čelnik Dubrovačkog demokratskog sabora Pero Vićan.

– Riječ je o jednoglasnoj odluci proširenog Predsjedništva stranke, da se novoj mladoj ekipi da prednost u odnosu na one koji su neuspješno vodili grad. Ne želimo da nas se svrstava uz jedne ili druge, ali je naša dužnost da kažemo što mislimo o drugom krugu. Aktivno ćemo se uključiti u rad kako bi u nedjelju došlo do promjene vlasti – izjavio je Vićan.

– Potrošiti 2,5 milijardi kuna a ne napraviti ništa. Izbahatiti se, zaposliti uhljebe, zaratiti sa svim i svakim, projektirati promet. Nastaviti tako bilo bi pogubno. Vlahušić ne smije biti gradonačelnik niti 24 sekunde! – objasnio je Vićan te dodao kako su Mato Franković, Sanja Putica i Blaž Pezo ‘ljudi koji dosad nisu uradili ništa loše pa su zavrijedili pažnju’.

– Nema dogovora s HDZ-om, mi i oni zajedno u Gradskom vijeću nemamo većinu. Nitko nam ništa nije nudio niti smo mi što tražili. Ali nikakve kombinacije i kohabitacije s ekipom ‘hodajuće laži’ nisu moguće. Rezultat u nedjelju će biti tijesan, a očekujem pobjedu Mata Frankovića – rekao je Vićan, ne želeći spekulirati o detaljima. Sjetio se komentirati i Vlahušićevu najavu o konstituiranju Gradskog vijeća.

– Što će on sazvati? Pa je li on Arsen Bauk na daljinski? To su nebuloze i laži van ljudskog razuma – istaknuo je Vićan. Osvrnuo se i na javni nastup člana njegove stranke Đela Jusića na tiskovnoj konferenciji HDZ-a.

– Đelo ima podršku svih nas, iako je tamo nastupio kao Đelo Jusić, a ne član DDS-a.Također, zaprepašten sam priopćenjem Tatjane Šimac Bonačić, koja je četiri godine bila zamjenica gradonačelnika, a bez i minimuma pozitivnog pomaka u kulturi. Čudi pozivanje na proceduru, kada imamo gradonačelnika koji bez urudžbenog broja dodjeljuje stotine tisuća kuna i povećava iznose bagatelne javne nabave, bez transparentnosti, za odabrane medije – kazao je Vićan. Dotaknuo se i teme Garaže.

– Zašto je izgubio 7 milijuna kuna u stečajnom postupku za Ragusa parking? Zašto su propala 2,2 milijuna kuna u stečajnom postupku? Kako će to opravdati u knjigovodstvu? Tko će odgovarati za tih izgubljenih 9 milijuna kuna? – zapitao se Vićan.

– Toliko kostura će biti u ponedjeljak, vidjet ćete. Jedino mi je žao što je u sve to ‘umočio’ i neke službenike Gradske uprave – dodao je šef DDS-a te nešto šire elaborirao spomen urudžbenih brojeva.

– Mi nismo protiv da mediji imaju potporu iz gradskog proračuna, ali ne može jedan mediji dobiti više novca nego svi učitelji u svim sportovima u Gradu – rekao je Vićan te najavio kako će DDS i na idućim izborima izaći samostalno, a dotad će se nastaviti graditi stranka.

Kandidati za njegove zamjenike Doris Lepeš Matić i Lukša Matušić istaknuli su kako potpora Matu Frankoviću i njegovoj mladoj ekipi ne znači podršku HDZ-u niti otklon od SDP-a.
– Sigurni smo da među našim gradskim vijećnicima neće biti nezavisnih. Ako si ušao u stranku, onda si ušao – kazala je Lepeš Matić.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist