Aktualno

Vićan nekažnjeno “prodao lažnjak” Sudu

Vićan nekažnjeno "prodao lažnjak" Sudu

Splitski Županijski sud odbio je pritvoriti Pera Vićana, optuženog u slučaju Šipan, nakon što je, nakon evidentnog izigravanja suda, pritvor zatražio Uskok, piše index.hr.

Vićan je sutkinji Mariji Majić poslao liječničku dokumentaciju po kojoj mu je zbog glavobolje i stezanja u prsima preporučeno mirovanje, ali su ga na dan suđenja fotografi uhvatili kako iz Dubrovnika žuri u Zagreb na sjednicu Izvršnog odbora HNS-a. U jednom danu Vićan je prevalio tisuću kilometara, a sudu podvalio priču o prisilnom mirovanju.

Budući da pritvor na temelju neodazivanja na suđenje ne može trajati duže od mjesec dana, a kako je rasprava odgođena za srpanj, Vićan bi prije nastavka suđenja izašao na slobodu, sve i da mu je pritvor određen.

Kod takvog stanja stvari sucima se činilo da pritvor ne bi polučio svoju svrhu. Sudu ostaje mogućnost da Vićana sankcionira i na neki drugi način, primjerice da ga obavežu na plaćanje troškova odgode suđenja.

Vićan se za laganje suda izvukao bez većih posljedica. Vjerojatno nije jedini koji je tako izigrao povjerenje suda, imao je tek nesreću da ga mediji uhvate ‘in flagranti’.

Pročitajte još

VODOVOD STANOVNICIMA MOKOŠICE Podnesite zahtjeve za priključenje na mrežu odvodnje

Dulist

[FOTO] KOD ONOFRIJEVE FONTANE Pronađeni ostatci velike gradske gustijerne

Dulist

Nila Miličić Vukosavić dobitnica nagrade HRT-a za životno djelo

Dulist