Politika

Vićan gradonačelnik, Perić župan

Vićan gradonačelnik, Perić župan

Gradski vijećnik Pero Vićan, predsjednik nedavno osnovane stranke Dubrovački demokratski sabor, jutros je istaknuo svoju kandidaturu za gradonačelnika Dubrovnika na svibanjskim izborima.

Kandidati za zamjenike su mu aktualna gradska vijećnica Doris Lepeš Matić, te diplomirani inženjer Lukša Matušić, zaposlen u Elektrojugu. Milan Perić kandidat je DDS-a za župana, zamjenik su mu je Ivan Jelčić, dok je drugo zamjeničko mjesto još nepopunjeno, vjerujemo za moguće koalicijske partnere.
Vilma Kosović kandidatkinja je ove stranke za načelnicu općine Konavle, dok joj je zamjenik Pepan Vukić.

Slogan Vićanove kampanje glasi: 'Zakonita i cjelovita revizija privatizacije svih tvrtki u Dubrovniku', kako je istaknuo, baš kako je to učinjeno u njegovoj tvrtci Dubrovačko Primorje.
– Tako ne bi bilo zaštićenih, a Državno odvjetništvo i USKOK da po zakonu rade svoj posao, odnosno da ne budu selektivni – kazao je Vićan koji je za podslogan izabrao rečenicu 'Ako tražite krivca pronađite ga u Peru Vićanu'.

– Čini mi se da sam ja za sve kriv, možda i za svjetsku krizu. Nastavlja se dugogodišnja kampanja protiv mene. A nek se građani pitaju tko su novi vlasnici Babinog kuka. Gdje je nestala Dubrovkinja  i što je s njenim nekretninama? – izjavio je Vićan, koji je najavio kako će ovih dana izaći s programom, a u srijedu će biti aktivirana i internetska stranica.

– Slogan sam izabrao jer sam siguran kako ne postoji nijedna obitelj čiji član nije radio u nekoj od takvih tvrtki ili trgovačkih sustava – objasnio je DDS-ov kandidat za gradonačelnika.

Rekao je kako se možda mogao skrivati iza nekog imena bez afera, ali se ipak odlučio preuzeti odgovornost.
– Kad sam vidio druge kandidate zapitao sam se koliko su dana proveli u realnom sektoru, već su ubodeni na državni proračun – kazao je Vićan.

Govoreći o ljudima na listi DDS-a za Gradsko vijeće, Vićan je istaknuo kako je riječ o osobama  s karijerama, obiteljima i kućama koji 'ne ulaze u politiku da bi za bilo što koristili javni novac'.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist