Aktualno

VIAM-ov dug preko osam milijuna kuna!

VIAM-ov dug preko osam milijuna kuna!

Građevinska tvrtka VIAM, koja je u vlasništvu Mladena Vlahušića, dobro poznatog brata dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića povećala je svoj dug prema Poreznoj upravi.

Naime, još u travnju dug VIAM-a iznosio je preko sedam milijuna kuna, a prema informacijama kojima raspolaže duList dug se u ovih pola godine popeo preko osam milijuna kuna.

Prema našim izvorima iz Porezne uprave dug VIAM-a u posljednjih nekoliko mjeseci narastao je na 8.284.012,31  kuna.

Ovu informaciju treba sagledati u svijetlu informacije koju je nedavno donio Index, koji je pisao kako je 'Slavko Linić VIAM-u oprostio 100 posto kamate od 1,3 milijuna kuna, a odrekao se i 50 posto glavnice. U predstečajnoj nagodbi Ministarstvo financija – Porezna uprava u potpunosti se odrekla kamata u vrijednosti od 1,3 milijuna kuna te polovice osnovnog duga u vrijednosti od 3,2 milijuna kuna. Što znači da se ministarstvo Slavka Linića od ukupnog duga od 7,8 milijuna kuna sada od Viama potražuje tek 3,2 milijuna kuna, a taj dug ta bi tvrtka trebala vratiti u roku od četiri godine s kamatom od 4,5 posto. Nije se samo Ministarstvo financija odreklo svojih milijuna već je to napravilo i niz tvrtki u većinskom državnom vlasništvu koje su se odrekle 40 posto duga. Ostatak od 60 posto duga VIAM će otplaćivati kroz četiri godine i to bez kamata', donio je tada Index.

Ovakva besramna odluka Vlade po ključu 'znam te, znaš me' naišla je na ogorčenje javnosti, a prema našim informacijama nad tvrtkom je sada pokrenut ovršni postupak iz čega je jasno kako dug ili nije plaćan, ili nije plaćan ni blizu kako je trebao biti.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist