Natrag
19.4.2019 04:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

VIAM-ov dug preko osam milijuna kuna!

31.10.2013 @ 12:30 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

Građevinska tvrtka VIAM, koja je u vlasništvu Mladena Vlahušića, dobro poznatog brata dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića povećala je svoj dug prema Poreznoj upravi.

Naime, još u travnju dug VIAM-a iznosio je preko sedam milijuna kuna, a prema informacijama kojima raspolaže duList dug se u ovih pola godine popeo preko osam milijuna kuna.

Prema našim izvorima iz Porezne uprave dug VIAM-a u posljednjih nekoliko mjeseci narastao je na 8.284.012,31  kuna.

Ovu informaciju treba sagledati u svijetlu informacije koju je nedavno donio Index, koji je pisao kako je 'Slavko Linić VIAM-u oprostio 100 posto kamate od 1,3 milijuna kuna, a odrekao se i 50 posto glavnice. U predstečajnoj nagodbi Ministarstvo financija – Porezna uprava u potpunosti se odrekla kamata u vrijednosti od 1,3 milijuna kuna te polovice osnovnog duga u vrijednosti od 3,2 milijuna kuna. Što znači da se ministarstvo Slavka Linića od ukupnog duga od 7,8 milijuna kuna sada od Viama potražuje tek 3,2 milijuna kuna, a taj dug ta bi tvrtka trebala vratiti u roku od četiri godine s kamatom od 4,5 posto. Nije se samo Ministarstvo financija odreklo svojih milijuna već je to napravilo i niz tvrtki u većinskom državnom vlasništvu koje su se odrekle 40 posto duga. Ostatak od 60 posto duga VIAM će otplaćivati kroz četiri godine i to bez kamata', donio je tada Index.

Ovakva besramna odluka Vlade po ključu 'znam te, znaš me' naišla je na ogorčenje javnosti, a prema našim informacijama nad tvrtkom je sada pokrenut ovršni postupak iz čega je jasno kako dug ili nije plaćan, ili nije plaćan ni blizu kako je trebao biti.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana