Politika

“Vi režete, vi rušite, a mi sadimo i gradimo!”

"Vi režete, vi rušite, a mi sadimo i gradimo!"

Simbolično, točno u podne u ulici Uz Posat, konferenciju za novinare održao je kandidat za gradonačelnika HDZ-a, Teo Andrić, dok je mladež HDZ-a Uz Posat posadila četiri oleandre.

– Zahvalio bih, prije svega, građanima koji su neki dan spriječili da se nastavi ova devastacija. Mislim da je ono neki dan, kad su posječene leandre, bio ulazak na mala vrata, bila proba. Idemo posjeći leandre, pa da se nitko nije pobunio, vjerojatno bi dva dana nakon toga bile posječene i ove palme i vjerojatno bi četiri dana nakon toga ovdje osvanule pokretne stepenice.

– Kaže gospodin Vlahušić da nije uopće razmišljao o tome da stavi pokretne stepenice, demantirao je to. Međutim prije nekoliko dana je njegov najbliži suradnik rekao da je to razlog zašto se širi trotoar, upravo zato da bi se s garaže napravio put i da bi ovdje bile pokretne stepenice. Zamolio bih i vas naovinae, da malo ispitate tu priču. Jasno, nakon što se digla buna, građani se digli i nakon što je osvanuo natpis 'E, sad je dosta!', da je gospodin stao. Međutim, ja nisam uvjeren da to nije istina da on to nije htio napraviti i tu bi priču trebalo ispitati. Po nekim neslužbenim informacijama čujem da su pokretne stepenice već bile naručene – istaknuo je Andrić.

Također je istaknuo kako je na konferenciju došao kao čovjek i kao kandidat za gradonačelnika, ali većim dijelom kao običan građanin.
-Stihija i kaos koji su krenuli od Lapada, Gruža, počeli su se primicati i došli su sto metara od gradskih zidina. Strah me da se to ne prenese i u zidine koji su naš brend i koje čine Dubrovnik takim kakav jest, strah me je da se ta zidina ne prenese unura. I zato bih stvarno još jednom zamolio gospodina Vlahušića da više ništa ne radi. Ima još petnaest, dvadeset dana kao gradonačelnik, pa ga lijepo molim da više išta ne radi, jer ovo sve što je dosad zabrljao bit će jako teško popraviti – dodao je Andrić o radovima.

-Današnja radna akcija, simbolični je pokušaj s kojim smo htjeli reći 'Vi režete, vi rušite, a mi sadimo i gradimo!' i zahvaljujem ekipi koja je odradila ovu akciju. Bitna je volja i bitna je poruka – 'Četiri leandre za četiri godine ovoga što se događalo!' – istaknuo je Andrić.
 

Pravna služba za jug Hrvatske
– Kao kanididat za gradonačelnika htio bih vas izvijestiti o tome kako okupljam ekipu pravnika, stručnjaka, koji će izraditi nacrt ili prijedlog zakona o posebnom statusu područja hrvatske južno od Pelješkog mosta. Zašto? 1. srpnja ulazimo u EU i ovo naše područje bit će najveći i gospodarski i politički otok u cijeloj Europi. I zato ćemo napraviti priedlog zakona koji će dati određene beneficije i izjednačiti razinu življenja u Hrvatskoj, i na ovom našem dijelu. To je zato što će sigurno nakon Schengena život u ovom dijelu biti puno skuplji. Hrvatska država mora nešto napraviti, Ustav kaže da smo svi koji živimo u ovoj državi ravnopravni. Prema tome, cijena življenja na ovom dijelu mora biti jednaka cijeni življenja mora biti ista kao i ostalim dijelovima Hrvatske. Okupit ću načelnike općina, gradonačelnike, župana i sve saborske zastupnike iz ovoga područja i svi zajedno, a nadam se da će svi to podržati, ćemo otići u Sabor i nakon što uđemo u EU, podnijeti prijedlog toga zakona i nadam se da će i oni svi, kao i Sabor Republike Hrvatske, takvo nešto podržati – istaknuo je Andrić.
 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist