Sport

Vezilić: Malo bi mi današnjih igrača zabilo gol

Vezilić: Malo bi mi današnjih igrača zabilo gol

Uoči derbi utakmice u Triglav Jadranskoj ligi protiv Mladosti u subotu, trening Juga danas je posjetio legendarni vratar Juga Luko Vezilić te je nakratko porazgovarao s trenerom golmana Marom Balićem, te golmanima Juga Markom Bijačem, Mirkom Nižićem i Tonijem Popadićem Batinom.

Kako stoji na službenoj stranici kluba, starijim navijačima Juga još uvijek u ušima zvoni skandiranje u Kuparima kada se 1980. godine Kuparima orilo: "Luko, vrati se!". Svi koji su ikada gledali Luka Vezilića pričali su nam kako je to bio jedinstveni vaterpolski vratar. Igra Juga se u to vrijeme bazirala na kontranapadima, samo zato što su svi igrači imali toliko povjerenje u svog vratara da su puštali suparnike da mu pucaju i bježali u kontru.

Promatrajući pucački trening, Vezilić, koji inače nije od velikih riječi je kratko u šali rekao: Malo bi mi današnjih igrača zabilo gol.

Nakon treninga Luko se zadržao u klupskom kafiću, preuzeo svoju člansku iskaznicu i slikao se, zajedno s još jednom legendom kluba Goranom Suknom, uz svoju sliku na novouređenom zidu u prostorijama kluba.

– Izuzetno mi je drago da nas je posjetio, pogotovo radi ovim mladića kojima smo toliko puta pričali o njemu. On je prava legenda kluba, poseban je to osjećaj kada jedna takva veličina dođe na trening i da nam podršku – izjavio je za klupsku stranicu Maro Balić, trener svih vratara u VK Jug Croatia osiguranje.

Podsjetimo, utakmica 7. kola Triglav jadranske vaterpolske lige između Juga i Mladosti igra se u subotu u 18 sati na bazenu u Gružu.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr