Zanimljivosti

Vesna Zucalo kandidatkinja za ‘Dobrotvorku 2013.’

Vesna Zucalo kandidatkinja za 'Dobrotvorku 2013.'

Vođena idejom da žene u filantropiji zaslužuju više mjesta, Zaklada Zamah, pokrenula je prije dvije godine nagradu Josipa Vancaš – dobrotvorka godine.

Ovom inicijativom žele dugoročno naglasiti važnost i ulogu žena u promicanju dobrotvorstva i djelovanju na promjene u hrvatskom društvu, piše Žena.hr

– Kako bismo naglasili važnost ženskog doprinosa kroz filantropiju u izgradnji zajednice te podigli svijest u javnosti o ženama koje nesebično pomažu članovima zajednice darujući svoje vrijeme, stručnost i novac, organizirali smo izbor za dodjelu nagrade 'Josipa Vancaš – dobrotvorka godine'. Želimo poduprijeti žene u Hrvatskoj da prepoznatljivije i svjesnije koriste filantropiju za društveni boljitak i položaj žena te omoguće promjene u društvu. Sigurni smo da danas u Hrvatskoj – svuda oko nas – postoje brojne žene rijetke vrijednosti poput Josipe Vancaš, ilirske mamice po kojoj je nagrada dobila ime, žene koje svojim djelima mijenjaju svijet. Pokretanjem inicijative za dodjelu nagrade za dobrotvorku godine o njima želimo javno govoriti, istaknula je svojedobno Ivana Zima u ime Zaklade Zamah.

Dubrovkinja među kandidatkinjama

Ove godine jedna od kandidatkinja je i Dubrovkinja Vesna Zucalo, o kojoj je duList već ranije pisao. Podsjetimo, Zucalo je samohrana majka a svoje vrijeme i trud nesebično ulaže preko društevnih mreža kroz Facebook grupu ''Pomoć za Dubrovčane'', putem koje stupa u kontakt s potrebitim sugrađanima kojima dostavlja namirnice i ostale životne potrepštine.

Više o samoj nagradi možete doznati OVDJE.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist