Zanimljivosti

Vesna Zucalo kandidatkinja za ‘Dobrotvorku 2013.’

Vođena idejom da žene u filantropiji zaslužuju više mjesta, Zaklada Zamah, pokrenula je prije dvije godine nagradu Josipa Vancaš – dobrotvorka godine.

Ovom inicijativom žele dugoročno naglasiti važnost i ulogu žena u promicanju dobrotvorstva i djelovanju na promjene u hrvatskom društvu, piše Žena.hr

– Kako bismo naglasili važnost ženskog doprinosa kroz filantropiju u izgradnji zajednice te podigli svijest u javnosti o ženama koje nesebično pomažu članovima zajednice darujući svoje vrijeme, stručnost i novac, organizirali smo izbor za dodjelu nagrade 'Josipa Vancaš – dobrotvorka godine'. Želimo poduprijeti žene u Hrvatskoj da prepoznatljivije i svjesnije koriste filantropiju za društveni boljitak i položaj žena te omoguće promjene u društvu. Sigurni smo da danas u Hrvatskoj – svuda oko nas – postoje brojne žene rijetke vrijednosti poput Josipe Vancaš, ilirske mamice po kojoj je nagrada dobila ime, žene koje svojim djelima mijenjaju svijet. Pokretanjem inicijative za dodjelu nagrade za dobrotvorku godine o njima želimo javno govoriti, istaknula je svojedobno Ivana Zima u ime Zaklade Zamah.

Dubrovkinja među kandidatkinjama

Ove godine jedna od kandidatkinja je i Dubrovkinja Vesna Zucalo, o kojoj je duList već ranije pisao. Podsjetimo, Zucalo je samohrana majka a svoje vrijeme i trud nesebično ulaže preko društevnih mreža kroz Facebook grupu ''Pomoć za Dubrovčane'', putem koje stupa u kontakt s potrebitim sugrađanima kojima dostavlja namirnice i ostale životne potrepštine.

Više o samoj nagradi možete doznati OVDJE.

Pročitajte još

ČAROBNO ‘Čekao sam dugo ovaj trenutak’ – dronom ‘uhvatio’ dupina u Mlinima

Dulist

CRTICE FRA STIPE NOSIĆA Voda u klaustru Male braće

Dulist

NAJPOPULARNIJA DRUŠTVENA ZABAVA Uz dobre igre, izlazak vanka se lako zaboravi

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija