Zanimljivosti

Veljki Krasovac Apostolski Blagoslov

Veljki Krasovac Apostolski Blagoslov

Gospođi Veljki Krasovac, pjevačici Mješovitog crkvenog zbora Male braće,uručen je  dokument o Apostolskom Blagoslovu, koji joj je udijelio Sveti Otac papa Benedikt XVI. povodom 60. obljetnice njenog djelovanja u tom zboru.

Dokument joj je uručen večeras na zahvalnom slavlju u crkvi Male braće na kojem su prisustvovali i članovi njene obitelji te prijatelji. Gospođa Krasovac pjevala je u tom zboru gotovo šest desetljeća, od blagdana Bezgrešnog začeća 1953. godine, koji se obilježava sutra, pa sve do nedavno.

Gospođa Veljka Krasovac rođena je 1932. na Korčuli. U Dubrovnik je stigla kako bi se školovala u srednjoj Muzičkoj školi Luke Sorkočevića. Pjevala je sve dok se nije udala 1957. godine, za pokojnog gospara Tončija, inače urara koji je održavao dubrovački zvonik, a kojeg je upoznala u ovom zboru. Oženili su se 1957. godine, i imali četvero djece Frano, Anis, Boris i Loris. U zboru je pjevala i 1991. godine kada im je izgorila kuća u Domovinskom ratu.

Na zahvalnom slavlju pjevači i predstavnici samostana Male braće obratili su joj se zahvalivši joj na doprinosu u radu zbora i franjevačkog samostana. U ime zbora Marija crkve Svetog Ignacija riječi zahvale uputila joj je Đina Gangaj, zbora Male braće Maro Dabelić, franjevačkog svjetovnog reda Neda Korivec, te gvardijan Samostana Male Braće fra Stipe Nosić.

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist