Aktualno

VELIKO OTVORENJE Prvi zimski festivalski vikend donosi pregršt događanja

VELIKO OTVORENJE Prvi zimski festivalski vikend donosi pregršt događanja

Peti Dubrovački zimski festival počinje sutra, 1. prosinca 2018. paljenjem prve adventske svijeće i uključivanjem dekorativne blagdanske rasvjete, a u koncertnom nastavku velikog otvaranja festivala nastupit će jedan od trenutno najpopularnijih hrvatskih izvođača, Petar Grašo.

Prvi zimski festivalski vikend, u kojem s radom kreće i ovogodišnja novost Stanica Sjeverni pol, donosi i druge zabavne obiteljske programe.

Turistička zajednica Grada Dubrovnika, u sklopu programa ‘Subotnje jutro u Gradu’, poklanja svim građanima i posjetiteljima besplatan turistički pregled Grada uz nastup Folklornog ansambla Linđo. Prvi obilazak bit će 1. prosinca s početkom u 10:00 sati ispred TIC-a Pile, dok će nastup FA Linđo biti u 11:30 ispred Crkve sv. Vlaha.

Program ‘Šarena zima u Uvali’ bit će otvoren sutra u 15 sati uz nastup Plesnog studija Lazareti. Ovaj program, prošlogodišnji dobitnik povelje za naj-akciju za djecu u Hrvatskoj, ove će godine biti još bogatiji s raznovrsnim programima za najmlađe te uz neizostavno klizalište i posebnu atrakciju programa – adventski vlakić
besplatan za sve putnike. Radno vrijeme klizališta bit će od 9 do 22 sata.

Paljenje prve adventske svijeće – svijeće nade bit će održano u 19.30 ispred Dubrovačke katedrale u sklopu programa ‘Tvoje svjetlo daje mi nadu’. Program paljenja adventskih svijeća u prostoru između Kneževa dvora i katedrale odvijat će se subotom navečer uoči svake nedjelje došašća s početkom u 19.30 sati. Ovu subotu molitveni dio predvodit će župa sv. Mihajla iz Lapada, a gradonačelnik Mato Franković će zapaliti prvu svijeću na adventskom vijencu. Po završetku molitvenog dijela, uslijedit će druženje uz prikle i čaj.

Klapa Karaka pjesmom će uljepšati ovu večer u điru Gradom od 19.30 do 21 sat, a u svoj obilazak krenut će na Brsaljama. Otvorenje festivala i paljenje blagdanske rasvjete bit će u 20 sati na Stradunu kada će Grad zasjati u punom blagdanskom ruhu. Pjesmu Dubrovnik se kiti Paole Držaić Zekić i Zatonsku kolendu otpjevat će Dječji zbor ‘Dubrovnik’, polaznici radionice ‘Kolende i božićne pjesme’ Matice Hrvatske u Dubrovniku te Dramske i glazbene radionice Doma Marina Držića koje vode Paola Dražić Zekić i Sanja Dražić, a nastupit će i Folklorni ansambl Linđo i Matia Pijević na glockenspielu. Time će biti označen početak programa 5. Dubrovačkog zimskog festivala koji u nastavku donosi koncert Petra Graša od 21 sat na Stradunu. Koncert jednog od najomiljenijih hrvatskih pjevača ostaruje se u suradnji sa Star produkcijom.

Nedjelja prijepodne počinje klapskom pjesmom! Klapa Maestral pjevat će od 10 do 12 sati u điru od Brsalja, preko Straduna do Gundulićeve poljane. Lutkarska družina Dobrissimo – Aster KD Dubrovnik za najmlađe i njihove obitelji igrat će lutkarsku predstavu ‘Tri praščića’ u 11 sati u Teatru Bursa. Ovogodišnja novost Stanica Sjeverni pol u Luži bit će otvorena u nedjelju u 15 sati uz vilenjački party i radionice malih kreativaca za koje su zaduženi Le Petit Festival du Theatre & Plesni studio Lazareti. Stanica Sjeverni pol bit će otvorena za najmlađe posjetitelje do kraja zimskih praznika svakodnevno od 16 do 19 sati, a obiteljski programi se nude i u dvorani kina pa će se tamo moći pogledati predstavu Svetog Nikole, Plesni kolaž, Božićnu čaroliju vrtića, Magic winter dance i Pepeljugu, ali i zaploviti u prošlost pomoću vremeplova najljepših božićnih filmova svih vremena.

U večernjim satima u nedjelju, 2. prosinca Klapa Ragusa će Dubrovčane animirati pjesmom od 21 sat na Gundulićevoj poljani, dok će u to vrijeme na Brsaljama nastupiti Maja Grgić, Igor Vlahušić i Željko Barač.

Vrijedi podsjetiti kako će počevši od 1. prosinca, svakog dana od 17:00 sati pa sve do posljednjeg noćnog polaska u voznom redu Libertasovi autobusi voziti besplatno na svim linijama u gradskom prometu (uključujući linije 26, 28 i 35). Tijekom zimskog festivala prometovat će i besplatni XMAS BUS  na relaciji A. Kolodvor – Grawe – Pile – Vojnović – P. Lapad, te P. Lapad – Vojnović – Pile – A. Kolodvor.

Više informacija o svim događanjima dostupno je na internetskoj stranici i društvenim mrežama Dubrovačkog zimskog festivala, ali i na Kalendaru događanja Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Djelatnici Libertasa naučili hrvatski znakovni jezik

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist