Sport

VELIKI USPJEH VATERPOLISTA Dubrovčani Merčep i Karaman američki sveučilišni prvaci

Bivši Jugaši Jacob Merčep i Luka Karaman s kolegom, donedavnim Mladostašem Marinom Dašićem osvojili su NCAA naslov, odnosno Sveučilišno prvenstvo SAD-a.

Sveučilište Južne Kalifornije (University Southern California – USC) je, kako javlja Hrvatski vaterpolski savez, nakon pet godina osvojilo NCAA naslov ukupno jubilarni deseti za to sveučilište, a presudan doprinos trofeju dali su upravo spomenuti mladići Merčep, Dašić i Karaman, dok je pomoćni trener bio Marko Pintarić.

U finalu je USC pobijedio Stanford 14:12, a strijelac pet pogodaka bio je ljevoruki Dubrovčanin Jacob Merčep, bivši igrač Juga CO, svjetski juniorski prvak 2016. u Podgorici. Još je jedan gol u finalu postigao donedavni vanjski igrač zagrebačke Mladosti, Marin Dašić. U polufinalu je pak, USC svladao UCLA 8:7 golom samo 5 sekundi prije kraja, a i u toj je utakmici Merčep s 3 gola bio prvi strijelac.

Merčepu je pripao i naslov najkorisnijeg igrača ili MVP završnog turnira. Tu je naravno i Luka Karamana, inače rođen u Kaliforniji, sin Tonka Karamana. Luka je znao povremeno igrati za Jug i Trstenik. Kvartet Hrvata u USC završava pomoćni trener Zagrepčanin Marko Pintarić.

Izvor: HVS/Foto: Facebook Tonko Karaman

Pročitajte još

PRIJAVITE SE I ove godine trči se župski ‘Eko Cross’

Dulist

Nagrađeni najbolji župski sportaši, posthumno priznanje Matei Knego

Dulist

Dubrovčani predstavljaju hrvatsku košarku u Kini

Dulist