Zanimljivosti

VELIKI USPJEH Skupljen novac za Pavovo liječenje!

VELIKI USPJEH Skupljen novac za Pavovo liječenje!

Prijatelji Pava Hadžije javljaju kako je prvo poglavlje za Pava završeno te kako je prikupljeno dovoljno novca da on ode u inozemstvo na liječenje.

”Uspjeh akcije Svi za Pava je nemjerljiv, ujedinjena srca doprla su do svih dobrih ljudi koji su obilnim ili skromnim donacijama pomogli u prikupljanju novaca za nastavak Pavovog liječenja. Uspjeli smo prikupiti dovoljno novaca za pet mjeseci Pavovog oporavka, što je iznimno veliki uspjeh za grad Dubrovnik i njegove građane. Napominjemo da je za Sandru Paović, koja se prije nekoliko godina našla u sličnoj situaciji, prikupljeno četiri milijuna kuna, no ta je akcija proširena na cijelu Hrvatsku, a Sandra je poznata sportašica. U tome je veličina našeg grada. Mali grad velika srca! Istina, ni naš Pavo ni u jednom trenu nije bio sam – iza njega je bila njegova obitelj, cijela Torcida, prijatelji, poznanici, svi dobri ljudi. Zato smo skloni reći da je Pavo u trenutku nesreće bio najbogatiji u Hrvatskoj – nijedan čovjek u tom trenutku nije imao toliko sljedbenika. To je zaslužio svojim velikim srcem za svakog čovjeka koji bi se našao u sličnoj nevolji.
Po riječima Katarine Hađije Marković, Pavove sestre, iznos od 200.000 eura uplaćen je za Pavovu rehabilitaciju 26. veljače 2015. To je iznos koji je klinika BGU Murnau (Munchen, Njemačka) tražila za rehabilitaciju u trajanju od dvadeset tjedana. Osim novca, tražili su bakteriološko testiranje na tri vrste bakterija : multirezistentni Acinetobacter baumanii, Enterobakteriju, MRSA i to je razlog zbog kojeg se Pavov boravak u Varaždinskim toplicama neplanski produljio, ali nažalost, to je bilo nešto na što ni na koji način nismo mogli utjecati. Klinika BGU Murnau zbog dobrobiti svih svojih pacijenata ne dopušta primitak onih pacijenata koji su pozitivni na jednu od ove tri visoko rezistentne bakterije. Pavov polazak za Njemačku predviđa se u četvrtak (5. ožujka 2015.) u ranim jutarnjim satima. Prijevoz će obaviti Ustanova za zdravstvenu skrb Glavić. Tako će Pavo imati svog vozača i medicinskog tehničara – fizioterapeuta. Osim što je na samom početku ove akcije ponudio svoju nesebičnu pomoć u vidu najudobnijeg transporta, treba spomenuti da je dr. Joško Glavić neprestano bio uz Pavovu obitelj te svojim znanjem i iskustvom, savjetima, kontaktima pomogao u odabiru najbolje i najkvalitetnije klinike za Pavovu rehabilitaciju. Skupa s Pavom u sanitetskom vozilu bit će i njegovi roditelji, a u vlastitom automobilu još dva prijatelja. Pavo je izuzetno zadovoljan oporavkom koji je odradio u Varaždinskim toplicama i cijelim timom koji je sve ovo vrijeme bio uz njega na čelu s dr. Pavlom Vlahekom. U ova dva mjeseca Pavo je ponovno naučio sjediti, sve više vremena može provesti i u vertikalnom položaju, desna ruka mu je vidljiva bolja, uspijeva polako pomicati i svim prstima.
Već smo rekli da smo ovim priveli kraju samo prvo poglavlje ove akcije. Otpočetka smo govorili kako ne znamo koliko će mjeseci Pavu trebati za oporavak ni koliko će to stajati. Za sada znamo da će Pavo sigurno ostati u Njemačkoj pet mjeseci. Budući da je u ovoj akciji prikupljeno oko milijun i devetsto kuna, bude li trebalo, uplatit će se za još jedan mjesec jer toliko je ostalo na računu. No, bude li trebalo još, već ste nas upoznali, mi smo oni koji ne odustaju. U tom slučaju, akcija se nastavlja i idemo u drugi krug. Najvažniji poticaj nama i svima koji misle na Pava bit će njegov napredak. Naše prvobitne želje bile su da Pavo može barem micati rukama. Budući da vidimo napredak i prije njegova odlaska u Njemačku, naši su apetiti porasli i sad očekujemo puno, puno više. Pavo je mlad, snažan i pun volje za životom. S nama ovakvima kakvi jesmo, to je dobitna kombinacija. Za kraj, cijela obitelj Hađija skupa s Pavom htjela bi zahvaliti, prvo Pavovim prijateljima koji su pokrenuli ovu humanitarnu akciju i posljednja dva mjeseca samo za nju živjeli, a potom i svim ljudima dobrog srca koji su na bilo koji način pomogli Pavu u ovoj teškoj situaciji. Hvala vam od srca.

Svi za Pava”

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist