Županija

VELIKI KORAK Ribarska luka u Sustjepanu bliže realizaciji

VELIKI KORAK Ribarska luka u Sustjepanu bliže realizaciji

Nedavnim usvajanjem Prijedloga odluke o izmjenama i dopunama Prostornog plana i GUP-a Grada Dubrovnika na sjednici dubrovačkog Gradskog vijeća napravljen je važan korak u realizaciji županijskog projekta ribarske luke u Sustjepanu vrijedne oko 30 milijuna kuna, ističu iz Županije.

Naime, projekt luke otvorene za javni promet županijskoga značaja u luci Sustjepan (Shell) u sklopu koje je predviđena izgradnja lučke infra i suprastrukture za prihvat ribarskih brodova koji pretežito plove na području srednjeg i južnog Jadrana projekt je na kojem Županijske lučka uprava Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija rade već duži niz godina. Međutim zbog izmjena i dopuna postojećeg GUP-a Grada Dubrovnika nije bilo moguće ići na lokacijsku i građevinsku dozvolu budući da projekt obuhvaća izgradnju nove obale u dužini od 170 metara te izgradnju objekta sa prostorijama za skladištenje ribe kao i veletržnicu ribe te prostore za odlaganje ribarskoj materijala. Projekt je rađen u suradnji s Cehom za ribarstvo Dubrovačko-neretvanske županije te je prilagođeno idejno rješenje njihovim potrebama.

ŽLU Dubrovnik je s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture potpisala ugovor o sufinanciranju projektne dokumentacije u iznosu od milijun kuna, te nakon što izmjene i dopune GUP-a budu službene kreće se u predaju idejnog projekta na ishodovanje lokacijske dozvole.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist