DuList IN

Velika Riva iz Dola prvi finalist ovogodišnjih Jadranskih igara

Jadranske igre

Nakon što smo saznali pobjednika Jadranskih igara Crna Gora 2014., karavana je potegnula do Zatona kraj Dubrovnika gdje je službeno otvoren drugi krug natjecanja. Pitate se kako je bilo? Napeto i neizvjesno do samog kraja, a o pobjedniku je i ovog puta odlučila posljednja igra, potezanje konopa…

Ekipe Vatrogasci Omiš (Omiš), Maštelko i Kaštelko (Zaton), Preko bare (Župa dubrovačka) i Velika riva (Doli) odmjerile snage u igrama leteći vaterpolo, mošarka, utrka bačvi, ribareske kašete, utrka magaraca i potezanje konopa, a od samog početka igara bilo je vidljivo veliko rivalstvo među ekipama Velika riva i Vatrogasci Omiš, koji su se iz igre u igru borili za prvo mjesto i kartu koja vodi put Novalje na otoku Pagu, gdje će se 23. kolovoza održati hrvatsko finale ovogodišnjih Jadranskih igara.

Vatrogasci iz Omiša igre su započeli jako dobro, a prije početka posljednje igre imali su 4 boda prednosti pred Velikom rivom iz Doli. Ako kako to često kod nas biva, majka svih igara – potezanje konopa – rastopila je prednost gostujuće ekipe koja je svoje mjesto u finalu izgubila zbog potezanja konopa. Po završetku treće igre ove su dvije ekipe bile izjednačene, a situacija se u iduće dvije igre razvila tako da je Omiš izborio laganu prednost pred ekipom iz Doli. No unatoč boljem rezultatu, kobno je po ekipu Vatrogasaca bilo posljednje mjesto u potezanju konopa gdje je njihovu prednost nadmašila druga pozicija, odnosno 6 bodova, Velike rive pri čemu im je to ujedno donijelo prvo mjesto u ukupnom poretku i prolazak u hrvatsko finale ovogodišnjih Jadranskih igara.

Ključnu je ulogu u svemu odigrala domaća ekipa Maštelko i Kaštelko, koja je na opće veselje publike pobjedila u potezanju konopa, izbacila Omiš u borbu za treće mjesto prilikom prvog potezanja konopa i sa velikih se 9 bodova progurala do bronce.

Kada sve rezimiramo, situacija je sljedeća: nakon 5 godina, općina Dubrovačko Primorje ima svojeg predstavnika u finalu Jadranskih igara, a time je i nakon godinu dana pauze dubrovačka regija ponovno dobila svojeg aduta za hrvatsku završnicu.

Kako će se Velika riva iz Doli snaći na velikoj hrvatskoj završnici vidjet ćemo 23. kolovoza, no jedno je sigurno: ova ekipa itekako ima potencijala da izraste u moćnu silu koja bi mogla ostvariti jako dobar rezultat i biti veliko iznenađenje pete sezone. Što će i kako biti saznat ćemo uskoro u Novalji, a mi se zahvaljujemo domaćinima Turističkoj zajednici grada Dubrovnika na gostoprimstvu te ih pozdravljamo do idućeg susreta.

Karavana ide dalje, putuje put Korčule gdje će se održati još jedan drugi krug ovogodišnjeg natjecanja u kojem ćemo saznati drugog predstavnika hrvatskog finala…

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist

STARA ŠKOLA KREKA Marin Ivanović Stoka ponovno dolazi ispričati svoju priču

Dulist