Kultura

VELIK INTERES JAVNOSTI Produžena Ciuhina izložba „Otok u duši“

Izložba Jože Ciuha

Zbog interesa javnosti, izložba svestranog slovenskog suvremenog umjetnika Jože Ciuha „Otok u duši“, postavljena u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik produžuje se do nedjelje, 17. kolovoza.

Osim ove impozantne i tehnikom (mozaici, akvareli na papiru, akrilici na platnu, pleksi staklo) bogate izložbe, čija je kustosica Vesna Delić Gozze, a autor teksta u katalogu akademik Tonko Maroević, u kojemu je osim njih dvoje Ciuhin rad opisao i slovenski likovni kritičar Zoran Kržišnik, u sklopu izložbe posjetitelji mogu pogledati i film „Slikar svojega časa“.

Naime, radi se o dokumentarnom filmu o Ciuhinom životu i radu koji je nastao u produkciji Radiotelevizije Slovenija.

Jože Ciuh rođen je 1924. u Trbovlju (Slovenija). Studirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani. Izlagao je na više od 500 samostalnih i 400 grupnih izložbi. Za svoj rad primio je mnoga priznanja, a član je i Ruske akademije umjetnosti. Osim slikanja bavi se grafikom, mozaikom i literaturom.

Radno vrijeme UGD je svaki dan, osim ponedjeljka, od 9 do 20 sati.

Pročitajte još

‘JEDINSTVEN JE, ZANIMLJIV, MOJ’ Mišo Baričević izložio svoj Dubrovnik ‘I – XII’

Dulist

‘DUBROVNIK I – XII’ U Narodnoj knjižnici izlaže gospar Mišo Baričević

Dulist

KAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA Premijerno je odigrana ‘Kate Kapuralica’!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija