Aktualno

Veći video nadzor na Pilama

Veći video nadzor na Pilama

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Milan Perić i načelnik Policijske uprave Dubrovačko – neretvanske Tonči Glumac

održali su danas sastanak s predstavnicima ugostiteljskih lokala i noćnih klubova na temu povećanja stupnja sigurnosti uoči predstojeće turističke sezone.

Poboljšanje stanja javnog reda i mira nužno je prije svega zbog dubrovačke mladeži, ali zbog posjetitelja, naglasio je gradonačelnik Vlahušić te rekao kako će se Grad angažirati na daljnjem napretku u podizanju razine sigurnosti i javnog reda i mira sukladno ovlastima i mogućnostima.

Najveći sigurnosni izazov predstavljaju Pile kao tranzitno mjesto svih Dubrovčana i njihovih gostiju pa će se stoga se na tom području proširiti pokrivanje video nadzora i osigurati veća nazočnost policijskih službenika.

Grad Dubrovnik će od 1. lipnja putem svojih službi također početi mjeriti buku koju proizvode ugostiteljski objekti kako bi se moglo osigurati dosljedno provođenje propisa i spriječilo ometanje stanara u noćnim satima. 

Načelnik policije Glumac istaknuo je kako sigurnost ne ovisi samo o policiji, nego ona treba biti rezultat usklađenog postupanja policije, građana i ugostitelja. Ugostitelji se moraju potruditi spriječiti narušavanje reda i mira, stoga je vrlo važno osigurati partnerske odnose policije i ugostitelja. Od ugostitelja se također očekuje uskraćivanje prodaje alkoholnih pića maloljetnicima, ali i vidljivo alkoholiziranim osobama.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist