Aktualno

Veći video nadzor na Pilama

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Milan Perić i načelnik Policijske uprave Dubrovačko – neretvanske Tonči Glumac

održali su danas sastanak s predstavnicima ugostiteljskih lokala i noćnih klubova na temu povećanja stupnja sigurnosti uoči predstojeće turističke sezone.

Poboljšanje stanja javnog reda i mira nužno je prije svega zbog dubrovačke mladeži, ali zbog posjetitelja, naglasio je gradonačelnik Vlahušić te rekao kako će se Grad angažirati na daljnjem napretku u podizanju razine sigurnosti i javnog reda i mira sukladno ovlastima i mogućnostima.

Najveći sigurnosni izazov predstavljaju Pile kao tranzitno mjesto svih Dubrovčana i njihovih gostiju pa će se stoga se na tom području proširiti pokrivanje video nadzora i osigurati veća nazočnost policijskih službenika.

Grad Dubrovnik će od 1. lipnja putem svojih službi također početi mjeriti buku koju proizvode ugostiteljski objekti kako bi se moglo osigurati dosljedno provođenje propisa i spriječilo ometanje stanara u noćnim satima. 

Načelnik policije Glumac istaknuo je kako sigurnost ne ovisi samo o policiji, nego ona treba biti rezultat usklađenog postupanja policije, građana i ugostitelja. Ugostitelji se moraju potruditi spriječiti narušavanje reda i mira, stoga je vrlo važno osigurati partnerske odnose policije i ugostitelja. Od ugostitelja se također očekuje uskraćivanje prodaje alkoholnih pića maloljetnicima, ali i vidljivo alkoholiziranim osobama.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ PREDSTAVIO IDEJNO RJEŠENJE Azil za životinje gotov do kraja 2020.

Dulist.hr

POLICIJSKA UPRAVA POZIVA ‘Maturanti, obilježite dostojno svoj dan!’

Dulist

SADAŠNJI ZAKUPCI NA MUKAMA Svi gradski prostori na natječaju!?

Maria Prkut