Natrag
20.2.2019 00:14

facebook

twitter

google

rss

dulist

Veći video nadzor na Pilama

25.4.2012 @ 17:15 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Milan Perić i načelnik Policijske uprave Dubrovačko – neretvanske Tonči Glumac

održali su danas sastanak s predstavnicima ugostiteljskih lokala i noćnih klubova na temu povećanja stupnja sigurnosti uoči predstojeće turističke sezone.

Poboljšanje stanja javnog reda i mira nužno je prije svega zbog dubrovačke mladeži, ali zbog posjetitelja, naglasio je gradonačelnik Vlahušić te rekao kako će se Grad angažirati na daljnjem napretku u podizanju razine sigurnosti i javnog reda i mira sukladno ovlastima i mogućnostima.

Najveći sigurnosni izazov predstavljaju Pile kao tranzitno mjesto svih Dubrovčana i njihovih gostiju pa će se stoga se na tom području proširiti pokrivanje video nadzora i osigurati veća nazočnost policijskih službenika.

Grad Dubrovnik će od 1. lipnja putem svojih službi također početi mjeriti buku koju proizvode ugostiteljski objekti kako bi se moglo osigurati dosljedno provođenje propisa i spriječilo ometanje stanara u noćnim satima. 

Načelnik policije Glumac istaknuo je kako sigurnost ne ovisi samo o policiji, nego ona treba biti rezultat usklađenog postupanja policije, građana i ugostitelja. Ugostitelji se moraju potruditi spriječiti narušavanje reda i mira, stoga je vrlo važno osigurati partnerske odnose policije i ugostitelja. Od ugostitelja se također očekuje uskraćivanje prodaje alkoholnih pića maloljetnicima, ali i vidljivo alkoholiziranim osobama.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana