Natrag
22.4.2019 12:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

Večeras zatvaranje festivala Dubrovnik u pozno ljeto

23.9.2016 @ 12:57 Dulist Kultura

Podijelite:

Završni koncert Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto održat će se u petak 23. rujna u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat.

Koncertom će ravnati glazbeni direktor festivala maestro Christoph Campestrini, a orkestru će se pridružiti Oratorijski zbor Crkve sv. Marka Cantores sancti Marci iz Zagreba sa solistima sopranisticom Anabelom Barić, mezzosopranisticom Ivom Krušić, tenorom Josipom Čajkom i basom Marinom Čargom. Kao solist će nastupiti i renomirani američki pijanist James Dick, rado viđen gost dubrovačke publike, priznat kao jedan od iznimno važnih pijanista svoje generacije. Na sinoćnjem recitalu Naire Asatrian kojim se pomogla akcija prikupljanja sredstava za kupnju Fibroscana za Opću bolnicu Dubronik, Dick je nastupio kao gost večeri izvevši Beethovenovu Klavirsku Sonatu br. 8 u C molu, op. 13 „Patetičnu“.

Na programu završnog koncerta festivala koji će se održati večeras naći će se Schubertova Simfonija br. 8 u h molu, D. 759 „Nedovršena“, Beethovenova Coral fantazija u c molu, op. 80 te Misa u C duru KV 317, „Krunidbena“.

Ovo je prvi put da Oratorijski zbor Crkve sv. Marka Cantores sancti Marci nastupa na ovom festivalu i surađuje s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Zbor je osnovan 1998., a nastavlja tradiciju slavnog Oratorijskog zbora Crkve sv. Marka osnovanog 1920. godine. Sastoji se od tridesetak pjevača koji izvode sakralnu glazbu različitih epoha, a za osobiti cilj imaju promicanje hrvatske zborske glazbe. Kao recentna postignuća ističu se dvije zlatne plakete osvojene na Međunarodnom natjecanju zborova „Bratislava cantat“ 2013. godine, zatim zlatna plaketa i prvo mjesto na 12. natjecanju pjevačkih zborova Zagreb 2014, osvojena prva nagrada na međunarodnome natjecanju „Ohrid Choir Festival 2015.“ te kompaktna ploča Golgota objavljena u izdanju Fonarta i Aquarius Recordsa 2014. godine.

Večerašnjim koncertom završava četvrti po redu Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto, započet 26. kolovoza, netom po završetku Ljetnih igara i s uspješno ostvarenim ciljem – zadržavanjem kulturne ponude u Gradu kroz rujan.

Sve sjedeće karte su rasprodane, a još uvijek je moguće kupiti stajaće karte po cijeni od 50 kuna. Od povlaštenih cijena ulaznica dostupne su samo umirovljeničke karte od 20 kuna koje ne uključuju sjedalo. Za dodatne informacije kontaktirati broj 099 221 1585.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana