Zanimljivosti

Večeras zaređenje dva mlada svećenika

Večeras će na misi u 18 sati u dubrovačkoj Katedrali biskup mons. Mate Uzinić zarediti đakone don Davida Marjanovića i don Alena Kerija za svećenike Dubrovačke biskupije.

Don Alen Keri, sin Ivana i Marije (rođene Sivrić), rođen je 7. prosinca 1986. u Osijeku. Osnovnu školu završio je u Osijeku, srednjoškolsko obrazovanje u Zagrebu i Osijeku, bogosloviju u Splitu. Među bogoslove Dubrovačke biskupije primljen je 7. rujna 2012. Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu, Sveučilišta u Osijeku, upisao je u listopadu 2012. Sveučilišni postdiplomski specijalistički studij Pastoralne teologije, usmjerenje: Pastoral župne zajednice. Za đakona Dubrovačke biskupije zaređen je 10. veljače 2013. godine, a đakonski praktikum vrši u župi sv. Petra Boninovo.

Don David Marjanović, sin Joza i Luce (rođene Bradarić), rođen je 30. prosinca 1988. u Mostaru. Osnovnu školu pohađao je u Gračacu, a školovanje nastavio u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji "Don Frane Bulić" u Splitu, gdje je maturirao. Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Splitu upisao je akademske godine 2007./08. godine, a završio 8. studenoga 2012. Za đakona Dubrovačke biskupije zaređen je 15. prosinca 2012. godine, a đakonski praktikum vršio je na više župa.
 

Pročitajte još

Putin od Hrvatske traži povrat vrijednih slika, evo što su mu poručili iz Ministarstva kulture

Dulist

Obožavatelji ‘Igre prijestolja’ bijesni, peticijom traže ponovno snimanje zadnjih epizoda

Dulist

ŽELJEZNICOM PO KONAVLIMA Zavirite u fascinantni svijet Pera Šiše

Dulist