Zanimljivosti

Večeras zaređenje dva mlada svećenika

Večeras zaređenje dva mlada svećenika

Večeras će na misi u 18 sati u dubrovačkoj Katedrali biskup mons. Mate Uzinić zarediti đakone don Davida Marjanovića i don Alena Kerija za svećenike Dubrovačke biskupije.

Don Alen Keri, sin Ivana i Marije (rođene Sivrić), rođen je 7. prosinca 1986. u Osijeku. Osnovnu školu završio je u Osijeku, srednjoškolsko obrazovanje u Zagrebu i Osijeku, bogosloviju u Splitu. Među bogoslove Dubrovačke biskupije primljen je 7. rujna 2012. Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu, Sveučilišta u Osijeku, upisao je u listopadu 2012. Sveučilišni postdiplomski specijalistički studij Pastoralne teologije, usmjerenje: Pastoral župne zajednice. Za đakona Dubrovačke biskupije zaređen je 10. veljače 2013. godine, a đakonski praktikum vrši u župi sv. Petra Boninovo.

Don David Marjanović, sin Joza i Luce (rođene Bradarić), rođen je 30. prosinca 1988. u Mostaru. Osnovnu školu pohađao je u Gračacu, a školovanje nastavio u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji "Don Frane Bulić" u Splitu, gdje je maturirao. Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Splitu upisao je akademske godine 2007./08. godine, a završio 8. studenoga 2012. Za đakona Dubrovačke biskupije zaređen je 15. prosinca 2012. godine, a đakonski praktikum vršio je na više župa.
 

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist